Asrın felaketi sonrası 4 bakana, 1 soruluk önerge

Asrın felaketi sonrası 4 bakana, 1 soruluk önerge
Güncelleme:

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İçişleri Bakanı Soylu, Çevre Bakanı Kurum, Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu ve Enerji Bakanı Dönmez’i depremdeki eksikliklerden dolayı istifaya çağırdı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 kentte yıkıma yol açan iki büyük depremin üzerinden iki hafta geçti. Depremin yaşandığı 6 Şubat ve sonrasındaki kritik iki-üç günde, havaalanları kullanılamadı, hastaneler yıkıldı, yeterli yardım ulaştırılamadı. Son resmi verilere göre, 42 bin 310 kişinin hayatını kaybettiği depremlerde iktidar kanadının tüm eksikliklerine rağmen bir kişi bile istifa etmedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, bakanlara tek soru yönelten Paylan, "Neden istifa etmiyorsunuz?" diye sordu.

Paylan, İçişleri Bakanı’nı AFAD’ın arama-kurtarma çalışmalarını çok geç ve yanlış yürütmesinden, Şehircilik Bakanı’nı yıkılan şehirlerden, Ulaştırma Bakanı’nı çöken iletişim sisteminden, Enerji Bakanı’nı deprem bölgesini elektriksiz bırakmasından dolayı istifaya çağırdı.