Başbakanlık'ta FETÖ depremi: 16 kişi tutuklandı

Başbakanlık'ta FETÖ depremi: 16 kişi tutuklandı

Darbe soruşturması ile ilgili Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi çalışanı 16 kişi tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi çalışanı 16 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 28 Temmuz'da operasyon başlatan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 18 şüphelinin işlemleri sona erdi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, tüm şüphelileri tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 16'sının ''FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 2 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Adli kontrol hükümleri kapsamında 2 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Rektörün oğlu firari

Başsavcılıkça haklarında gözaltı kararı çıkarılan 30 şüphelinin, daha önce Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gibi kurumlarda çalıştıkları, geçtiğimiz yıllarda başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi'ne gönderildikleri belirtilmişti.

Hakkında gözaltı kararı alınan 30 şüpheliden 18'i yakalanırken, aralarında kapatılan Fatih Üniversitesi eski Rektörü Şerif Ali Tekalan'ın oğlu Burak Tekalan'ın da olduğu 12 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.

AA