Basketbolda Maçın Ardından

Basketbolda Maçın Ardından

- Hatay Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Baş: "Play-off'un zor olacağını biliyorduk. Maça çok iyi hazırlandık"- Canik Belediyespor Başantrenörü Öztürk: "İkinci yarıyı biraz daha iyi oynayabilseydik Hatay'ı burada yenebilecektik"


HATAY (AA) - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Canik Belediyespor'u 78-64 yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor'un başantenörü Ekin Baş, play-off'un zor olacağını bildiklerini ve maça çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Baş, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, inanılmaz ve sezon için çok keyifli bir maç olduğunu belirtti.

Maçın ikinci dakikasında oyuncuları Snytsina'nın bileğinin burkulduğunu aktaran Baş, şöyle devam etti:

"Play-off'un zor olacağını biliyorduk. Maça çok iyi hazırlandık. Sezon içinde daha çok yabancılarla oynuyoruz. Maçlarda 37-38 dakika yabancılarla devam ediyoruz. Bu Türk oyuncular için 'süre almıyor, nasıl hazırlanacaklar?' gibi sorular vardı insanların kafasında. Biz bunları antrenmanda yapıyoruz zaten. Şimdi bugün çıktılar oynadılar. Hatalar yaptılar, iyi oynadılar ama hiçbir şey fark etmedi. Tabii ki bir Snytsina'nın takıma katkısı yüzde 20 ise biz bunu bütün oyunculara böldük. Biraz daha fazla efor aldık ve sonunda galip geldik. Oyuncularımın verdiği emek için hepsiyle gurur duyuyorum."


- Canik Belediyespor cephesi


Canik Belediyespor Başantrenörü Mehmet Can Öztürk ise play-off'a yakışır bir mücadele olduğunu kaydetti.

Öztürk, takımının ilk yarı üstün bir performans ortaya koyduğunu ancak ikinci yarıda aynısını sergileyemediklerini söyledi. Öztürk, mücadeleyi şöyle değerlendirdi:

" Güzel bir play-off mücadelesi olduğunu düşünüyorum. İkinci yarıyı biraz daha iyi oynayabilseydik Hatay'ı burada yenebilecektik. Seri bitmiş değil, Samsun'da şimdi ikinci maçımız var. İlk yarıdaki oyunumuzu ikinci yarıda oynayamadık. Şimdi ikinci maçta elimizden geldiği kadar iyi oynamanın gayreti içerisinde olacağız. Daha iyi savunma yapmaya çalışacağız. Oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum. Ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Sonuçta güzel maç olduğunu düşünüyorum. Hatay Büyükşehir Belediyespor'a ikinci maçta başarılar diliyorum. Maçta teknik faul aldım. Ama ilk defa neden teknik faul aldığımı bilmiyorum. Bunun açıklanmasını istiyorum. Ben nasıl burada basın açıklaması yapıyorsam bana bunun açıklamasını yapmalarını bekliyorum. Bir terbiyesizlik yapmadım. Tam aksine ben, bütün oyuncularım ve kenardaki yönetimim mümkün olduğu kadar işimize konsantre olmaya çalışıyoruz. Bence bu maçın kırılma anı olduğunu düşünüyorum."