Beton Zeminden Dünya Şampiyonluğuna

Beton Zeminden Dünya Şampiyonluğuna

- Antalya'da, 10 yıl önce beton zeminde hentbol oynamaya başlayan oyuncuların oluşturduğu Akdeniz Yükseliş Koleji Hentbol Takımı, 4 yıllık projenin ardından bu branşta erkeklerde Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu getirdi- Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumla


ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - SERVET TÜMER - Antalya'da ilkokuldan itibaren aynı takımda forma giyen oyunculardan oluşan Akdeniz Yükseliş Koleji Hentbol Takımı, bu branşta Türkiye'ye tarihinde erkeklerdeki ilk dünya şampiyonluğunu getirdi.

Doktor Cahit Ünver İlkokulu'nda 3. sınıfta beton zeminde hentbol oynamaya başlayan ve aynı okulun ortaokul takımında Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde eden ekipte yer alan oyuncuların büyük çoğunluğu, antrenör Hakan Gündüz ile Serik Yükseliş Koleji Müdür Yardımcısı ve hentbol A klasman hakemi Haluk Dökmez'in girişimleri sonucunda, Akdeniz Yükseliş Koleji'nden burs kazandı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden yapılan takviyelerle oluşturulan Akdeniz Yükseliş Koleji Takımı, antrenör Hakan Gündüz yönetiminde bir yandan okullararası maçlarda mücadele ederken, diğer taraftan da Hentbol Erkekler 1. Lig'deki Serik Belediyespor'un kadrosunda yer aldı.

Akdeniz Yükseliş Koleji, 4 yıllık projenin ardından Fransa'da gerçekleştirilen Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nda ev sahibi ülkenin takımını mağlup ederek, hentbolda erkeklerde Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu getiren ekip oldu.


- "4 yıldır çalışıyoruz, mücadele ediyoruz"


Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük başarıların plan ve projelerle elde edildiğini söyledi.

Dünya şampiyonluğu hedefini 4 yıl önce belirlediklerini dile getiren Çalık, "4 yıldır çalışıyoruz, mücadele ediyoruz, eksikliklerimizi gideriyoruz. Her türlü hazırlığımızı bu plan üzerine yaptık. Allah'a şükürler olsun ki, 4 yıl sonunda Paris'te, hentbolda dünyanın önde gelen ülkelerin takımlarını tek tek yenerek, en son da Fransız ekibini 6 bin seyircisi önünde mağlup ederek, dünya şampiyonu olduk." dedi.


- "Türk bayrağını Fransa'da dalgalandırdık"


Çalık, dünya şampiyonasına gitmeden önce takıma 12 gün kamp yaptırdıklarını, hem fizik hem teknik hem de psikolojik olarak organizasyona hazırlandıklarını dile getirdi.

Şampiyonanın başında takımlarının "dolgu malzemesi" olarak görüldüğünü ifade eden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin erkekler hentbolda dünya şampiyonluğu yok. Onlar kendilerini Fransa, Almanya, Danimarka, Macaristan diye sıralamışlar. Maçlar oynandıkça, bizden çekinmeye başladılar. Hatta bizi seyircisiz oynatmaya çalıştılar. Ancak biz hakkımızı hiçbir yerde yedirmedik. Seyircimizin de desteğiyle, mücadelemizi de yaptık. Türk bayrağını Fransa'da dalgalandırdık."

Necmettin Çalık, takımlarının aynı zamanda Hentbol 1. Lig'de mücadele eden Serik Belediyespor'un kadrosunu oluşturduğunu, o takımın finansörlüğünü de kendisinin üstlendiğini belirtti. 16-17 yaşlarındaki çocukların, 1. Lig'de 25-30 yaşlarındaki ağabeyleri ile mücadele ettiğini anlatan Çalık, "Çocuklar 2 yıldır 1. Lig'de ezile ezile hem fizik hem de mental olarak geliştiler." diye konuştu.


- Özgenç Yurdakul: "Erkeklerde böyle bir başarı yok"


Akdeniz Yükseliş Koleji'nin takım kaptanı Özgenç Yurdakul ise erkekler hentbolda bir ilki başardıklarını kaydetti.

Yaklaşık 10 yıldır aynı oyuncularla forma giydiğini anlatan genç hentbolcu, "Hedefimiz 10 yıl önce de dünya şampiyonluğuydu. Türkiye'de Hentbol Federasyonu kurulalı 40 yıl oldu. Erkeklerde 40 yıldır böyle bir başarı yok. Daha önceki başarısı dünya beşinciliğiydi. Biz namağlup dünya şampiyonu olduk. İki yıldır dünyada aynı yaş grubunda bizi kimse yenemiyor. Beraberliğimiz dahi yok. Allah nasip ederse 2020 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Takımdaki oyunculara Süper Lig ekiplerinden transfer teklifleri geldiğini aktaran Özgenç Yurdakul, "Ancak Serik Belediyespor olarak Süper Lig'e çıkmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl Süper Lig'e çıkarak, üç yıl sonra Avrupa Kupası'nda oynamayı hedefliyoruz." şeklinde görüş bildirdi.


- Hakan Gündüz: "Hentbola beton zeminde başladılar"


Akdeniz Yükseliş Koleji Takımı'nın antrenörü Hakan Gündüz de başarının yaklaşık 10 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı.

Fransa'daki Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası hedefini daha önceden belirlediklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını dile getiren Gündüz, şöyle konuştu:

"2016 bizim için çok önemliydi. Çünkü bu şampiyonanın Fransa'da, Paris'te yapılacağını biliyorduk. Lise takımımızı da buna göre dizayn ettik. Çalışmalarımızı ona göre yönlendirdik. Çocuklarımız, hentbola beton zeminde başladılar. Bir süre sonra ise dünya arenasında boy gösterip, büyük başarı elde ettiler."