Binali Yıldırım'a Acil Servis protestosu

Binali Yıldırım'a Acil Servis protestosu

Başbakan Binali Yıldırım'ın Acil Servisler ile ilgili sözleri bugün Ankara'da protesto edildi.

Ankara Numune Hastanesi Acil Servisi önünde basın açıklaması yapan sağlık sektörü temsilcileri Başbakan Yıldırım' "Acil Servisler evlendirme dairesi değil" diye seslendi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın dünkü AKP grup toplantısında söylediği, “Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için gidiyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor” sözlerine sağlık sektörü temsilcilerinden büyük tepki geldi. Ankara Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Ankara Numune Hastanesi Acil Servisi önünde bir açıklama yaparak, Başbakan Binali Yıldırım’dan özür dilemesini istedi. Etkinliğe bazı CHP milletvekilleri de katıldı.

“Acil Servisler Evlendirme Dairesi değildir” yazılı dövizin önünde açıklamayı okuyan sendika temsilcisi Rona Temelli, acil servis çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara ve zor çalışma koşullarına dikkat çekti. Temelli, “Bu açıklamalarla Başbakan sadece sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini değil, acil sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan vatandaşları da zan altında bırakmıştır. Kadın sağlık emekçilerini itibarsızlaştıran bu magazinsel üslup nedeniyle hem bu servis çalışanlarından hem de vatandaşlardan derhal özür dilemelidir” dedi.

Binali Yıldırım'a Acil Servis protestosu - Resim : 1