Bir mide küçültme ameliyatı daha yoğun bakımda bitti

Bir mide küçültme ameliyatı daha yoğun bakımda bitti
Güncelleme:

İngiltere'den Türkiye'ye mide küçültme ameliyatı için gelen 23 yaşındaki bir genç kadın kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma girdi.

Türkiye’de mide küçültme ameliyatı olan İngiltere vatandaşı Chloe Court, komaya girdi. 1500 sterlinlik (yaklaşık 61 bin TL) ameliyatın ardından, 23 yaşındaki Court’un dalağı yırtıldı. Geçtiğimiz hafta cuma günü operasyona giren genç anne, başarısız mide ameliyatının ardından yoğun bakıma kaldırıldı.

YOĞUN BAKIM İÇİN 5 BİN 600 STERLİNLİK FATURA

Tıbbi komaya sokulan Court’un, şu anda İstanbul’da yer alan bir özel hastanede tedavisi sürüyor. İyileşme sürecine giren genç kadının yakınları, özel hastanede yoğun bakım tedavisi için çıkarılan faturanın 5 bin 300 sterlin (yaklaşık 215 bin TL) olduğunu söyledi.

İngiltere’de Hereford İlçe Hastanesi'nde asistanı olarak çalışan Chloe’nin, bir süre daha hastanede kalması bekleniyor.

BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Türkiye’de farklı bir klinikte tüp mide ameliyatı geçiren arkadaşı, Chloe’nın tedavi masraflarını karşılamak için GoFundMe üzerinden bir bağış kampanyası başlattı. 23 yaşındaki Leah Mattson, "Onun için üzülüyorum, hayatını kaybetmenin eşiğine geldi ve şimdi onda olmayan parayı istiyorlar. Hastanede ekstra vardiyalar alarak bu parayı ameliyat için biriktirmek için canını dişine taktı. Ben de aynı ameliyatı oldum ben de yaptırdım ve Chloe'ye bunu yaptırması için örnek oldum ama benim ameliyatım başarılı geçti onunki ise ters gitti” dedi.

Doktorların ilk başta ‘başarılı geçtiğini’ söylediği ameliyattan birkaç saat sonra Chloe’nın keskin bir acı çektiğini anlatan Mattson, “Onu tıbbi olarak komaya sokmak zorunda kaldılar. Hastane çalışanları babasına, Chloe'nin bu durumu atlatma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

Bağış kampanyasında şu ana kadar 1000 sterlin (yaklaşıl 40 bin 500 TL) toplandı.