Canlı yayında ''Kelime-i Tevhid'' tartılması: ''Sana mı soracağım ?''

Güncelleme:

TV100 ekranlarında canlı olarak yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında gazeteci Şaban Sevinç ile yazar Ferhat Murat arasında "La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah" gerginliği çıktı.

TV100'de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında dikkat çeken anlar meydana geldi. Gazeteci Şaban Sevinç ile Ferhat Murat arasında "La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah" gerginliği çıktı. Eminönü'nde hilafet bayrağıyla yürüyüş yapanlara tepki gösteren Sevinç'e Ferhat Murat karşılık verdi.

Sevinç'e yönelik "Hilafet bayrağı ne demek biliyor musun?" sorusunu yönelten Murat, "Senin hilafet bayrağı dediğin bayrak tevhittir. Bu bayrak dünyadaki tüm Müslümanların ortak değeridir. Müslümanım diyorsan 'La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah' diyeceksin." dedi.

Bu sözler üzerine gazeteci Şaban Sevinç "Sana mı soracağım deyip demeyeceğimi?" ifadeleriyle karşılık verdi. Stüdyodaki gergin anlar kameraya böyle yansıdı.

La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah ne demek?

​​La ilahe illallah muhammeden resulullah kelimelerine kelime-i Tevhid denilmektedir. Kelime-i Tevhid başlangıcında geçen la harfi yoktur demektir. Bunun nedeni Allah tan başka ilah olmadığını belirlemek için kullanılmaktadır. İlahe illallah kelimelerinde ise ancak Allah vardır anlamı bulunmaktadır. Muhammeden resulullah kelimeleri ise Allahın rasulu ise Muhammeddir anlamı taşımaktadır. 

Türkçe anlamı nedir, Arapça yazılışı nasıldır? 

Türkçe anlamı Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Tek yaratan ilah Allahtır. Muhammed Allahın Rasuludür. Arapça yazılışı ise La ilahe illallah muhammeden resulullah olmaktadır.  

Hikmetleri nelerdir? 

Allahı zikretmenin yanında bu kelimeler Allahın bir ve tek yaratıcı ve ilah olduğunu kabul etmek anlamına geldiği için Allahu telanın kullarında sevdiği zikirlerdendir. Allaha yakınlaşmak imanı kuvvetlendirmek için okunması ve söylenmesi gereken zikirlerdendir. Allahu tealanın kulları tarafından tanınması ve birliğinin bilinmesi amacıyla bu kelimelerin yeri oldukça ulvidir. Kişinin dini olarak seviyesini yüceltmek için okunması oldukça hikmetli olmaktadır.