Cengiz İnşaat’tan Cennet Koyu açıklaması

Cengiz İnşaat’tan Cennet Koyu açıklaması
Güncelleme:

Bodrum’da Cennet Koyu olarak bilinen bölgede gayrimenkul projesi geliştirecek olan Cengiz İnşaat yaptığı açıklamada, arazinin özelleştirme ihalesinin Danıştay tarafından iptal edilmesi için "Hukuken şirketimizin parseldeki mülkiyet hakkını etkilememektedir" dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Gölköy Mahallesi’nde yer alan turistik Cennet Koy’da koruma altında olan 678 bin metrekarelik hazineye ait arazinin, Mehmet Cengiz'e ait olan Cengiz Holding tarafından 278 Milyon TL’ye alındığı ortaya çıkmıştı.

Arazinin kendilerine ait olduğunu iddia eden vatandaşlar satış ihalesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açmışlardı.  Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 2016 yılında aldığı kararla  davacıları haklı bularak satış işleminin iptaline karar vermişti.

Danıştay'ın iptal kararıyla ilgili Cengiz Holding'ten bir açıklama geldi.

Projenin yükseleceği araziyi Özelleştirme İdaresi’nden 2012 yılında satın alan Cengiz İnşaat, yaptığı açıklamada Danıştay’ın aldığı özelleştirme ihalesinin iptaline yönelik kararının kendilerini etkilemediğini savundu. Ancak bunun hukuken nasıl mümkün olduğu açıklamada yer almadı.