DEAŞ ve EL Kaide şüphelisi 30 kişi ve şirketin mal varlığı donduruldu

DEAŞ ve EL Kaide şüphelisi 30 kişi ve şirketin mal varlığı donduruldu
Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla DEAŞ-El Kaide şüphelisi 30 kişi ve kuruluşun mal varlığı dondurulurken, bir kişi hakkındaki karar kaldırıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan karara göre DEAŞ-El Kaide şüphelisi 30 kişi ve kuruluşun mal varlığı donduruldu.

Gazete Duvar'ın haberine göre 29 kişi ve 1 şirketin DEAŞ-El Kaide üyesi oldukları gekçesiyle mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de tebliğ edildi.

Kararlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzalarıyla yayımlandı.

Karara ilişkin ayrıntılar şöyle:

1. 6415 sayılı Kanunun 7.nci maddesinin 3 üncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun'un 3.üncü ve 4.üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş veya organizasyonların Türkiye'de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır.

2. Bu Karara karşı, 6415 sayılı Kanun’un 7.nci maddesinin 4.üncü fıkrası uyarınca, Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre ilgili Ankara Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edilebilir.

3. Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

4. Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

üel kaide ve ışid şüphesiyle mal varlığı dondurulan kişi ve şirketler