DİYARBAKIR'DA KALLEŞ SALDIRI: 1 POLİS ŞEHİT

DİYARBAKIR'DA KALLEŞ SALDIRI: 1 POLİS ŞEHİT

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 1 polis memuru keskin nişancı tüfeğiyle başından vurularak şehit edildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kurşunlu Camii civarında teröristler tarafından tuzaklanan bombayı imha etmeye çalışan bir polis memuru, keskin nişancı tüfeği Kanas ile başından vurularak şehit oldu.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken PKK'lı teröristler, yakılan tarihi Kurşunlu Camii bahçesindeki patlayıcıları imha eden polislere keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açtı. PKK'lıların açtığı ateşle bomba imha uzmanı polismemuru 32 yaşındaki Haydar Çetin şehit düştü, 1 polis de yaralandı.

OPERASYONLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanı'nda uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün 8'inci gününe girerken, PKK'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan helikopter destekli operasyonlar da aralıksız devam ediyor.

PKK'lıların Cumhuriyet İlkokulu, Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu'nu yaktığı ilçede tarihi Kurşunlu Camii de çıkan yangında büyük hasar gördü.

diyarbakir_5882.jpg

POLİS CAMİ BAHÇESİNDE ŞEHİT OLDU

Sur İlçesi'nin Fatihpaşa Mahallesi'nde pazartesi günü PKK'lı teröristler tarafından yakılan tarihi Kurşunlu Camii bahçesinde bugün PKK'lıların tuzakladığı patlayıcıları imha etmek için polis çalışma başlattı. Cami bahçesindeki tuzaklanan patlayıcıları imha eden polislere PKK'lı teröristler keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açtı. Açılan ateşte bomba uzmanı polis memuru Haydar Çetin, başından ağır yaralandı.

PATLAYICI DA İNFİLAK ETTİRDİLER

Bu sırada PKK'lılar bölgede bulunan patlayıcıyı da uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlama sırasında da 1 polis memuru daha yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle birlikte PKK'lılarla çatışma çıkarken, bölgeden ambulansla alınan yaralı polisler, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumu ağır olan polis Haydar Çetin, doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu. Diğer yaralı polisin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

VALİLİK: 1 POLİS ŞEHİT OLDU

Diyarbakır Valiliği, Sur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin 1 polisi şehit ettiğini, 1 polisi de yaraladığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:
"Vatandaşın günlük hayatını icra etmesini ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellenmek amacıyla ilçe genelinde hendek ve barikat oluşturan BTÖ mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesi, bariyerlerin kaldırılması ve hendeklerin kapatılmasına yönelik olarak 02.12.2015 günü Sur İlçesi (6 Mahalle ve Gazi Caddesi) ile 03.12.2015 günü Yenişehir İlçesi Dağkapı Meydanı’nda sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. İlgili birimler ile koordineli bir şekilde alınan emniyet tedbirleri kapsamında operasyonel faaliyetlere başlanmıştır. 09.12.2015 günü saat 11.00 sıralarında Sur İlçesi Kurşunlu Cami civarında bomba olabileceğine yönelik bilgi alınması üzerine bomba uzmanları olay yerine intikal etmiş, çalışma yapıldığı esnada BTÖ mensupları tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla güvenlik güçlerine yönelik saldırı yapılmıştır. Yapılan saldırıda Bomba İmha Şube Müdürlüğü’nde görevli Bomba Uzmanı Polis Memuru Haydar Çetin şehit olmuş, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli 1 polis memuru da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ile yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şeklide devam edecektir."

2 ARALIK'TAN BERİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı 8. gününe girdi. İlçenin 15 mahallesinden 6'sı olan Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'ne 2 Aralık Çarşamba günü saat 05.00'ten beri girmek ve çıkmak yasak.

Yasağın devam ettiği mahallelerdeki sokak aralarına PKK'lılar tarafından kurulan setler kaldırılmaya çalışılıyor. Sokaklara döşedikleri bombalarla güvenlik güçlerine saldırılar düzenleyen örgüt mensuplarına müdahalede güçlükler yaşanıyor.

ESNAF GÜNLERDİR İŞ YAPAMIYOR

İlçenin Dabanoğlu ve Fatipaşa mahallelerinden sabah saatlerinde silah ve patlama sesleri duyuldu, ardından dumanlar yükseldi. Çatışmalar nedeniyle ilçe esnafı da günlerdir kepenklerini açamıyor.

Şehrin ekonomik olarak en hareketli yerlerinden biri olan Gazi Caddesi esnafı iflas etme noktasına geldi. Kuyumcular çarşısı, Peynirciler pazarı, Hasanpaşa Hanı, Bakırcılar çarşısı, Aşefçiler çarşısı ile Gazi ve Melikahmet caddeleri üzerindeki esnaflar günler iş yapamıyor.