Dünya dışında yaşam bulmaya çok az kaldı !

Dünya dışında yaşam bulmaya çok az kaldı !

Dünya dışı yaşam olup olmadığını ortaya çıkarmak için şimdiye kadarki en kapsamlı projenin startı verildi.

Yaşayan en büyük astrofizikçi Stephen Hawking, ‘Dünya dışı hayatı’ bulmak için kolları sıvıyor. Ünlü fizikçi, bu amaçla bir Rus milyarderin sağladığı 100 milyon dolarlık projede yer alacak.

 

Hürriyet'teki habere göre tam 100 milyon dolarlık projede, tamamı konusunun uzmanı bilim insanları, önümüzdeki 10 yıl içinde 1 milyon yıldızı inceleyecekler. Bu ‘dâhi’ bilim insanları, inceleyecekleri bu yıldızların yörüngesinde dolaşan, dünya benzeri hayat koşulları sağlayan gezegenleri belirleyip, bunlarda zeki yaşam biçimlerinin bulunup bulunamayacağına karar verecekler.

Projenin finansmanını, bilimsel çalışmalara sağladığı destekle tanınan Rus milyarder Yuri Milner karşılayacak.

‘OTOBOT DA BULABİLİRİZ’

Araştırmada görev alacak dünyanın yaşayan en tanınmış fizikçisi İngiliz Prof. Stephen Hawking, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Dünya dışında yaşam olup olmadığından daha büyük bir soru yok. Sonsuz bir evrende başka yaşamlar olabilir. Belki de evrenin bir köşesinde birileri dünyamızdan gelen ışıkları anlamaya çalışıyor olabilir?”

Projenin başkanlığını yürütecek Prof. Lord Martin Rees ise, “Ne bulacağımızı bilmiyoruz. Organik bir yaşam da olabilir, uzun süre önce sona ermiş bir medeniyetin geride bıraktığı makineler de” ifadelerini kullandı.