Erdoğan Demirören hayatını kaybetti ! Doktorundan ilk açıklama

Güncelleme:

Demirören Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören 79 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde tedavi gören Demirören Holding Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada, Demirören'in solunum yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybettiği belirtildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Erdoğan Demirören'in vefatının ardından hastaneden açıklama yapıldı. Demirören'in doktoru yaptığı açıklamada, "Değerli basın mensupları burada size acı haberi vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. İşinsanı Erdoğan Demirören bugün 11:53 itibariyle aramızdan ayrılmıştır. Bir süredir solunum yetersizliği nedeniyle tedavi altında olan sayın Erdoğan, ailesinin yakın ilgi ve alakası hastanemizin personelinin yoğun çabalarıyla bugüne kadar ızdırap çekmeden yaşamını sürdürmüştür. Bugün itibariyle tüm ülkemize, yakınlarına, baş sağlığı diliyoruz. 31 mayıs 2018 itibariyle hastanemiz yoğun bakımına kendisi alınmıştır. Solunum yetersizlik nedeniyle tıbbi destek ve tedavisi sürdürülmüştür." ifadelerini kullandı.

CENAZE PAZAR GÜNÜ FATİH CAMİ'NDE

Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal, ise şu açıklamayı yaptı: "Biz Demirören ailesi olarak gerekli cenaze töreniyle ilgili açıklamayı resmi olarak da yapacağız ama Pazar günü Fatih Camii diye düşünüyoruz."

BİR YILDIR TEDAVİ GÖRÜYORDU

Erdoğan Demirören, son bir yıldır çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşam destek ünitesine bağlı olarak tedavi görüyordu. Demirören Medya Grubu ve Hürriyet'in yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Erdoğan Demirören, son olarak Doğan Medya Grubu'nu satın almasıyla gündeme gelmişti. Demirören Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in de babasıydı.

Erdoğan Demirören hayatını kaybetti ! Doktorundan ilk açıklama - Resim : 1

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunuyor.

Özel Ata Lisesi'nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır.

Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır.

SON OLARAK DOĞAN MEDYA'YI SATIN ALDI

Demirören Grubu, son alarak Doğan Grubu'nun medya varlıklarını satın almıştı. Anlaşmayla birlikte Aydın Doğan'a ait Hürriyet, Kanal D, Posta, Fanatik, CNN Türk, DHA, D-Smart gibi markalar Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu Demirören Grubu'na geçti.

DEMİRÖREN 7 YILDIR MEDYA SEKTÖRÜNDE

Milangaz ve Likidgaz markalarıyla kamuoyunda bilinen Demirören Grubu'nun iş dünyasındaki varlığı 1956 yılında kurulan Oto Kolaylık şirketiyle başladı.

1972 yılında Milangaz'la enerji sektörüne adım atan grup 1996'da Dem-Al adlı Türkiye'nin ilk otoğaz firmasını bünyesine kattı. Holding özellikle LPG sektöründe çok sayıda şirketin (Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz) sahibi konumunda.

Demirören Grubu, 2011 yılında Milliyet ve Vatan gazetelerini yine Doğan Grubu'ndan satın alarak medya sektörüne girdi.

Grup Türkiye'de faaliyet gösteren Fransız Total'in Türkiye birimini Nisan 2016'da bünyesine katarak akaryakıt dağıtım sektöründe de önemli aktörlerden biri oldu.

Seçiniz...