''Erdoğan, destek verdiklerinin işe yaramadığını görünce hep buruşturup atmıştır''

''Erdoğan, destek verdiklerinin işe yaramadığını görünce hep buruşturup atmıştır''
Güncelleme:

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimlerinin kaybedeni Metin Feyzioğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çok konuşulacak bir yorumda bulunarak "Erdoğan, destek verdiklerinin işe yaramadığını görünce hep buruşturup atmıştır" ifadesini kullandı.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Türkiye Barolar Birliği seçiminin Erinç Sağkan'ın kazanmasına ilişkin kaleme aldığı yazısında, "Sarayda önemli göreve gelebileceğini söyleyenler var. Bana göre o da olmaz. Erdoğan, destek verdiklerinin işe yaramadığını görünce hep buruşturup atmıştır hep." değerlendirmesinde bulundu. 

Ataklı'nın bugünkü yazısından  ilgili bölüm şöyle:

 "Metin Feyzioğlu bir dönem muhalefetin göz bebeği idi. Kimileri onu CHP Genel Başkanlığı’na yakıştırıyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Daha iyisini mi bulacaksınız, işte Metin Feyzioğlu önünüzde duruyor” diyen nice insan vardı. Hele başbakan Erdoğan’ın kendisini azarlamasına son derece nazik tepki veren Feyzioğlu nasıl da alkış almıştı. Sonra ne oldu? Yediği ağır hakaretlerden sonra sanki “hidayete ermiş” gibi gitti AKP’ye kul köle oldu.

Artık Feyzioğlu’nun gözünde muhalefet yoktu, avukatlara yeşil pasaport veren Erdoğan en kıymetlisiydi. Elbette büyük tepki topladı Feyzioğlu’nun bu ani dönüşü. Avukatlar ayağa kalkıp Feyzioğlu’nun gitmesini isteyince beklediği destek saraydan geldi. AKP genel başkanı fırsattan istifada asla egemen olamadığı baroları da bölmenin yolunu buldu, Feyzioğlu üzerinden kendi adamlarını iş başına getirmek için Ankara ve İstanbul barolarının gücünü azalttı. Ama olmadı.

Ülkenin genel gidişi içinde artık her şey AKP’nin aleyhine esiyor. Öncelikle de AKP’ye sonradan yancılık yapanları önüne katıp tarihin çöplüğüne atıyor, Feyzioğlu’nun başına gelen budur. 

Akıllanır mı? Bilemem ama zaten faydası yok. 

 Sarayda önemli göreve gelebileceğini söyleyenler var. Bana göre o da olmaz. Erdoğan, destek verdiklerinin işe yaramadığını görünce hep buruşturup atmıştır hep. Haydi, canım güle güle."

NE OLMUŞTU?

TBB’nin 36’ıncı Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan yarışmıştı. 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği’nin yeni başkanı olmuştu. Feyzioğlu ise 156 oy almıştı.

Can Ataklı'nın yazısının tamamı için...