Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'nu adım adım izlemişler

Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'nu adım adım izlemişler

Deniz Baykal ve bazı MHP'li vekillerin kaset soruşturmasında FETÖ'cü polisin özel dinleme ekibi kurduğu ortaya çıktı.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP’li milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili yürütülen soruşturmada, FETÖ bağlantılı istihbarat polisinin ‘yasadışı dinleme, izleme ekibi’ kurduğu ortaya çıktı. Özel ekibin, MGK ve Bakanlar Kurulu üyeleri, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu ‘hedef kişileri’ takip edip, dinlediği belirlendi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada 37 kişi tutuklanırken, FETÖ bağlantılı istihbarat polisinin, mahkeme kararı olmaksızın teknik takipler yaptığı öne sürüldü. Soruşturmada, Hrant Dink cinayeti, Başbakanlığa böcek konulması, usulsüz dinlemelerin merkezinde olan İstihbarat Dairesi C Şubesi’nde bu amaçla özel ekip kurulduğu, terör ve istihbarat polislerinden oluşturulan bir ekibin ‘görev dışı’ olarak bu işi yürüttüğü belirlendi.

Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, Emniyet İstihbarat Dairesi bünyesinde kullanılmak üzere 2009’da 3 seyyar dinleme aracıyla (observasyon), siyasetçi, gazeteci, işadamı ve yargı mensupları adım adım takip edildi. FETÖ’nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’in ‘hedef kişiler’ listesini istihbarat polisine ilettiği, özel ekibin bu kişileri takibe aldığı, görüntülediği, gidilen mekan ve yerleri belirlediği, observasyon araç ile dinleme yaptığı iddia ediliyor. Hedef kişiler arasında MGK ve Bakanlar Kurulu üyeleri ile dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu öğrenildi. Tutuklanan ve itirafçı olan istihbarat polislerinden Y.U., görüntüleri ‘abi’ olarak nitelendirdikleri kişilere verdiklerini, o görüntülerin ABD’ye götürüldüğünü bildiğini söyledi. Soruşturma kapsamında, birçok kişinin mağdur sıfatıyla ifadesine başvurulacağı kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire’nin gönderdiği ve savcılık dosyasına giren raporda özetle “Dinleme ve takiplerin, toplumu yönlendirmek ve ülke yönetimini ele geçirmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir” denildi.”

Hürriyet