''Erdoğan'a ''hilafet'' sabotajı yapılıyor''

''Erdoğan'a ''hilafet'' sabotajı yapılıyor''
Güncelleme:

AK Partili Mehmet Metiner; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bilal Erdoğan ve Abdurrahman Dilipak'ın hilafet ve alfabe açıklamalarının ardından "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sabotaj yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'nın açılışında Atatürk'ü hedef alması, Bilal Erdoğan'ın alfabe ile ilgili sözleri ve Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın hilafet çağrısı büyük tartışma yaratırken, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile FETÖ kavgasına tutuşan AKP'li eski milletvekili Mehmet Metiner'den de dikkat çeken paylaşımlar geldi.

Bilal Erdoğan'dan Harf Devrimi ile ilgili skandal sözler

"ERDOĞAN'A SİYASİ SABOTAJ VAR"

Dilipak'ın tweetini alıntılayan Metiner, "Ayasofya’nın açılışından sonra bizim mahalleden birilerinin hilafeti bu şekilde gündemleştirmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasetine yönelik bir siyasi sabotaj demek. Hilafet; dinsel değil tarihseldir. Demokratik Cumhuriyet tercihinden şaşmamak lazım. Sonuç hüsran olur." ifadelerini kullandı.

Türk Tarihinin gerçeğini bilen Yusuf Halaçoğlu, Bilal Erdoğan’a öyle bir yanıt verdi ki… Bilal Erdoğan, alfabe örneği verince

"BUNLAR YENİ BİR FİTNENİN AYAK SESLERİ"

Metiner, paylaşımlarına şöyle devam etti:

* Bir yandan Atatürk’e saldırılar... Bir yandan alfabe tartışmaları... Bir yandan hilafet çağrıları...

* Uyanık olalım. Bunların hiç birisi tesadüf değil. Yeni bir fitnenin ve iç kışkırtmanın ayak sesleridir bunlar.

* 28 Şubat öncesini hatırlayın. Bu oyuna asla gelmemeliyiz.

* Önümüze bakalım biz... Ne tarihteki hilafete ihtiyacımız var. Ne de tekrar eski alfabeye.

* Olan oldu. Eski alfabemizi de öğreteceğiz yeni alfabemizi de sürdüreceğiz.

* Tarihten husumetler çıkartmaya gerek yok.

* Yeni üzerinden eskiye, eski adına yeniye düşmanlık kaybettirir.

METİNER'DEN YENİ AÇIKLAMA

Metiner, daha sonra alfabe ile ilgili sözlerinin Bilal Erdoğan’la alakalı olmadığını savundu. “Bugün Bilal Erdoğan’ı izlemedim” diyen Metiner, “Alfabe tartışmasına dair söylediklerimin Bilal Erdoğan’la alakası yok. B. Erdoğan gelişmenin alfabeyle alakalı olmadığını söylüyor. Teorik olarak doğru. Benim alfabe tartışmalarında yanlış bulduğum şey eski adına yeniye düşmanlıktır” ifadelerini kullandı.

Attığı tweetleri “Öyle bir paylaşım yaptı ki... Hem Bilal Erdoğan'ı hem de Ali Erbaş'ı karşısına aldı” başlığı ile haber yapan OdaTV’ye de tepki gösteren Metiner, “Bu yaptığınıza hem çarpıtma hem kışkırtma denir. Ben bu ülkeye zarar verecek yanlış bir cepheleşmenin önünü kesmek isterken siz fitne ateşini körüklüyorsunuz. Ben ne A. Erbaş’ı kastettim ne de B. Erdoğan’ı. İkisine de karşı değilim. Niyetim sizin gibi bağcı dövmek değil” diye yazdı.

 

Seçiniz...