Erdoğan’ın anne ve babası için yapılan okul da çürük çıktı

Erdoğan’ın anne ve babası için yapılan okul da çürük çıktı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın anne ve babası adına yaptırılan, Bitlis'teki ilköğretim okulu da boşaltıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın anne ve babası adına Bitlis’in Ahlat ilçesinde 2000 yılında yapılan Yunus Ensari okulunun çürük olduğuna yönelik soruşturmanın kapatılmasının kamuoyunda gündem olmasının ardından yeni gelişmeler yaşandı. Bitlis Valiliği okulun boşaltılmasına karar verdi.

Halk TV’nin haberine göre Bitlis Valiliği’nin kararında, “İlçemiz Yunus Ensari İlkokulu ile ilgili Bitlis Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu teknik rapor doğrultusunda ilgili okulumuzun deprem tahkiklerinin bakanlığımız tarafından bir üniversiteye yaptırılana kadar okulun tedbiren boşaltılmasına karar verilmiştir” dedi.

23 Ekim 2011 tarihinde Bitlis’i de etkileyen Van depreminde hasar alan okulda eğitim ve öğrenime ara verilerek öğrenciler başka okula yerleştirilmişti. Ancak daha sonra okulda güçlendirme çalışmaları yapılmıştı.

 

(Kaynak)