Erdoğan'ın eski metin yazarı Ümit Özdağ'ı vatan haini ilan etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Zafer Partisi'ni ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı hedef alarak "Özdağ bir vatan hainidir. Vatana ihanetten mutlaka yargılanması gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarlarından olan Aydın Ünal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı hedef alarak "Ümit Özdağ denilen o kansız. İsterse dava açsın gider o mahkemede de sonuna kadar savunurum. Ümit Özdağ bir vatan hainidir. Vatana ihanetten mutlaka yargılanması gerekiyor” dedi.

İşte Aydın Ünal'ın açıklamaları:

“Benim bir kaygım var bunu dile getirmek zorundayım. Özellikle Ümit Özdağ denilen o kansız. İsterse dava açsın gider o mahkemede de sonuna kadar savunurum. Ümit Özdağ bir vatan hainidir. Vatana ihanetten mutlaka yargılanması gerekiyor. Bütün yaptıklarıyla Türkiye’ye zarar vermektedir. Türkiye’nin bağımsızlığına, istiklaline, toprak bütünlüğüne zarar vermektedir. Türkiye’yi ayrıştırmaktadır. Onun için inşallah dava eder de mahkemeye gider bunu mahkemede de anlatırım.

Ümit Özdağ bir vatan hainidir. Vatana ihanet içindedir. Fakat onun tahrik ettiği, provoke ettiği kışkırttığı kitlelerin ben Türkiye için ciddi bir sıkıntıya dönüşmekte olduğunu görüyorum. Bunlar zaten kafası çalışmayan ahmak çok yüzeysel düşünen bir kitle… Bunu biliyoruz hani ayak takımı dediğimiz bir kitle yaptıklarının bir sonraki adımını düşünecek bir analiz yeteneği bir düşünme yeteneği yok.

İşte yumruk attı diye bir barbarı bir tane magandayı günlerdir savunuyorlar bu çok tehlikeli bir noktaya gidebilir. Bu anlamda da Türkiye’nin bütün kurumları ile özellikle yargısı ile biraz daha dikkatli ve hassas olması gerekiyor. Bu meseleyi takip etmesi gerekiyor. Biz yakın tarihimizde çok büyük acılar tatsızlıklar yaşadık. 12 Eylül öncesini hatırlıyorum ben yani orada nasıl dışarıdan insanların eline silah verildiğini birbirlerine düşman yapıldığını, askerin, polisin, yargının nasıl kenara çekilip seyrettiğini Kenan Evren’in sonradan pişkin şekilde ‘şartların oluşmasını bekledik’ diyerek itirafta bulunduğunu biliyoruz. Ben Türkiye’nin böyle bir noktaya taşınmasından korkuyorum. Onun için de bunu defalarca söyledim öyle de bir beklenti içindeyim. Ümit Özdağ ve onun örgütü mutlaka ve mutlaka yargının önüne çıkmalıdır. Yoksa çok tatsız yerlere gidebilir mesele çok ciddi kaygım var. İleride büyüyebilecek ve canımızı yakacak bir mesele olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum.”

Ümit Özdağ'dan yanıt geldi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Aydın Ünal’ın bu sözleri üzerine sosyal medyadan bir açıklama yaparak dava açacağını belirtti. Özdağ açıklamasında “Aydın Ünal bana, bütün Zafer Partililere, Zafer Partisi’nin endişesini taşıyan yurttaşlarımıza ağır hakaretler etmiş. Hiç şüphesi olmasın. Kendisini mahkemeye vereceğim. Sadece kendi adıma açmayacağım bu davayı. Bütün Zafer Partililer adına açacağım. Zafer Partisi’ne oy veren ve vermeyi düşünen bütün yurttaşlarımız adına açacağım” ifadelerini kullandı.