Fethullah Gülen'in yeni hedefi Hindistan

Fethullah Gülen'in yeni hedefi Hindistan

Fethullah Gülen cemaati dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Hindistan'a açıldı.

Başta Türkiye olmak üzere himmet ağı kurup kaynakları sömürdüğü paralel yapının yeni hedefi, büyüyen eko- nomisi ile Hindistan oldu.

Akşam'ın haberine göre, paralel yapının faaliyetlerini haber yapan internet sitesinde terör örgütü FETÖ'nün şimdi de dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Hindistan’a göz diktiği deşifre oldu. Paralel yapı tarafından Hindistanda Washington D.C. ile eş zamanlı olarak ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ gerçekleştirdiği ifade edilirken, ülkenin başkenti Yeni Delhi’de gerçekleştirilen festivale 17 ülkeden 400 öğrencinin katıldığı bilgisine yer verildi.

BAKANLAR HAZIR BULUNDU

Paralel yapının gerçekleştirdiği ‘Dünya tek bir ailedir’ temalı festivalin sponsorluğunu Hindistan Kültür Bakanlığı’nı üstlenirken festivale katılanlar arasında Yeni Delhi Başbakanı, Hindistan Parlamento İlişkileri Bakanı, Dışişleri Bakanı, Turizm ve Kültür Bakanı ve Azınlıklar Bakanı’nın katılması da dikkat çekti.

060620160828372499770_2-41.jpg

BM SPONSOR OLDU

Festivalin bu yıl içerisinde 30 ülkede daha gerçekleştirilecek. Sponsor olanlar arasında bulunan Birleşmiş Milletler Hindistan ve Butan Bilgi Merkezi’nin varlığı da terör örgütünün yabancı ülkelerdeki yeni sızma girişimlerine kimlerin aracılık ettiğine ilişkin önemli bir ipucu vermekte.