FETÖ'nün Almanya'da da inine giriliyor

FETÖ'nün Almanya'da da inine giriliyor

FETÖ’nün Almanya’daki tüm vakıf, dernek, okul ve finans kaynakları Alman Hükümeti ile paylaşıldı.

Alman devleti ve halkı, hâlâ tehlikenin farkında değil. Türkiye'de darbeye kalkışan Fetullah Gülen örgütü, hızla yapılandığı Almanya için de büyük tehdit. Türkiye istihbaratı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü bir operasyon ile FETÖ'nün Almanya örgütlenmesine de göz açtırılmayacak. Alman Hükümeti ile birlikte görüşmeler sürerken örgütün elebaşları için Türkiye'ye iade süreci de başlatıldı.

ALMANYA'YI 3 İMAM YÖNETİYOR

Almanya'daki Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasını üç isim yönetiyor. Zaman Gazetesi'nin eski imamı olan Abdullah Aymaz Türkiye'den kaçtıktan sonra Almanya'nın imamı oldu. Fetullah'ın mollalarından biri olan Abdullah Aymaz döneminde Almanya'daki FETÖ yapılanması çok büyüdü. "Salih bir zat" yazısıyla Fetullah'ın mehdi olduğunu ilan eden Abdullah Aymaz hakkında tutuklama kararı bulunuyor.

Bir dönem Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni görevini yürüten Mahmut Çebi, Ekrem Dumanlı'nın gelişi ile birlikte aforoz edilerek Avrupa'ya gönderildi. Avrupa'da Zaman gazetesini çıkarmaya başlayan Mahmut Çebi, Almanya'daki Türkiye karşıtı kara propagandayı yönetiyor.

FETÖ'nün Almanya'daki üçüncü imamı ise Halit Esendir. Zaman Gazetesi'nden ayrıldıktan sonra Pakistan'a sürgüne gönderilen Esendir, Fetullah tarafından affedilerek Almanya'ya tayin edildi. Almanya'da FETÖ yapılanması ve medyadan Türkiye aleyhtarı kara propaganda çalışmalarını yürütüyor. Başta Cem Özdemir olmak üzere Türkiye düşmanı milletvekilleriyle teması Halit Esendir kuruyor.

Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasının Almanya yapılanmasının bu üç isim tarafından örgütlendiği belirtiliyor. 3 görünmeyen imamın yanısıra bir de vitrinde olan bir isim var. Ercan Karakoyun. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Almanya'daki temsilcisi olarak tanıtılan Ercan Karakoyun, Alman basınına röportajlar veriyor ve örgütün Almanya'daki yüzü olarak biliniyor.

ÖRGÜTLENME OKULLARLA BAŞLADI

FETÖ/PDY örgütü, dünyanın birçok merkezinde olduğu gibi Almanya'da da okullar aracılığıyla yayılmaya başladı. Işık Evleri olarak bilinen öğrenci evleri ve kurulan derneklerde 'ders yardımı' görüntüsü altında genç insanların beyinleri yıkanıyor. Bu evler, örgütlenmenin omurgasını oluşturuyor. FETÖ'nün şu an Almanya'da 50 özel okulu ve en az 300 Işık Evi olduğu biliniyor.

ALMAN SİYASİLERDEN DESTEK

Türklerin yoğun olduğu kentlerde başlayan örgütlenme, zamanla bütün eyaletleri örümcek ağı gibi sardı. Örgüt birçok Alman siyasetçiyi de ağına düşürdü. Aralarında Türklerin de bulunduğu birçok siyasetçi, himmet paralarıyla mürit haline getirildi. Onların desteği ile özel okulların sayısı giderek arttı. 4 bin euro ücret alınan öğrencilerin velileri de adeta haraca bağlandı.

MEDYA EN ÖNEMLİ SİLAHI

Örgüt Zaman Gazetesi'ni Almanya'da yayınlamaya devam ediyor. Medya grubu World Media Grup AG adı altında toplandı. Zukunft Medien GmbH, Peyk Media GmbH, Tuwa Media GmbH, Sun Print & Vertriebs GmbH, World Media Akademie faaliyetlerini sürdürüyor.

MİLYARLARCA EURO'LUK YAPI

• 50 ÖZEL OKUL
• 300 IŞIK EVİ
• BİR GAZETE
• İKİ TELEVİZYON
• 6 MEDYA ŞİRKETİ
• SÖZDE YARDIM DERNEKLERİ
• ÇOK SAYIDA OTEL-MİSAFİRHANE
• ÇOK SAYIDA TİCARİ ŞİRKET

- Berlin, Köln, Stuttgart, Ludwigsburg, Böblingen, Karlsruhe, Hannover, Freiburg, Hamburg Mannheim gibi çeşitli kentlerde FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen okullar bulunuyor. Bu okullarla göçmenlerin topluma entegrasyon konusunda kamuoyunun gözünü boyayarak siyasileri etkilemeye çalışıyor.

- Hem devletten hem öğrencilerden para alıyorlar

- Özel okul statüsündeki söz konusu eğitim kurumları, eyaletlere göre "BIL-Schulen", "Tüdesb" ve "Diyalog" gibi değişik dernekler tarafından kurulup işletiliyor.

- Bu dernekler, belirli şartları yerine getirdikten sonra yine eyaletlere göre değişik oranlarda devletten önemli miktarda maddi destek alıyor ve böylelikle vergilerle de finanse edilmiş oluyor.

- Bunun böyle olmasına rağmen bu okullara giden öğrencilerden aylık 300 avro civarında para alınması dikkati çekiyor.

- Örneğin Alman Tageszeitung (taz) gazetesinde çıkan bir haberde, Hamburg kentinde örgüte yakınlığıyla bilinen Altsterring-Gymnasium adı okulun yılda 1,1 milyon avro devlet desteği aldığı ve öğrencilerden de 270 avro aylık ücret aldığı ifade edildi. Berlin'deki okul için bir öğrencinin 320 avro aylık ücret ödemesi gerektiği bildiriliyor.

- Diyalog dernekleriyle siyasetçileri etkiliyorlar

- 2012'de Berlin'de kurulan ve 2014'te resmen çalışmalarına başlayan "Stiftung Dialog und Bildung" (Diyalog ve Eğitim Vakfı) bu örgütün lobi ve halkla ilişkiler çalışmasını yapıyor.

GÜLEN'İN TEMSİLCİSİ OLARAK ERCAN KARAKOYUN TANITILIYOR

- Vakfın, 74 kişinin 160 bin avro vererek kurulduğu belirtiliyor. Vakıf Başkanı ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Almanya'daki temsilcisi olarak tanıtılan Ercan Karakoyun, Alman basınına röportajlar veriyor ve örgütün Almanya'daki yüzü olarak biliniyor.

- Vakfın, kiraların yüksek olduğu ve Alman Dışişleri Bakanlığına yakın bölgede bir binada faaliyet göstermesi de ayrıca dikkati çekiyor.

- Bunun dışında, ülkede FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen çeşitli kent ve eyalette farklı isimlerle diyalog dernekleri bulunuyor.

- Çatı kuruluş "Alman Diyalog Kurumları Birliği"

- Bu alanda önemli diğer bir yapı da "Bund Deutscher Dialog Institutionen" (Alman Diyalog Kurumları Birliği). Birlik, çok sayıda alt dernek barındırıyor.

- Berlin, Rheinland-Pfalz eyaletinde ve Frankfurt'ta "Forum für interkulturellen Dialog e. V" , Köln'de "İnterkultureller Dialog e.V", Stuttgart't "Begegnung e.V.", Bavyera'da IDIZM e.V", Essen kentinde de "Ruhr-dialog e.V." , Schleswig-Hostein ve Hamburg'da "FromDialog e.V.", Baden Württemberg ve Mannheim'da "Gesellschaft für Dialog e.V." adlı dernekler bu yapının içinde yer alıyor.

VAKIFLAR ÜZERİNDEN SİYASİLERE ULAŞIYORLAR

- FETÖ taraftarları, söz konusu bu yapılar ve dernekler vasıtasıyla ülkede hem federal düzeyde hem de yerel düzeyde siyasetçilere ve sözü geçen kişilere ulaşıp bunların üzerinden ülkedeki etkisini artırmaya çalışıyor. Düzenlenen Kültür Olimpiyatları gibi etkinlikler ve yarışmalara, siyasetçileri ve yerel yönetimlerin temsilcileri davet ediliyor.

- Örgütü temsil eden derneklerin de kiraların yüksek olduğu bölgelerde yer alması, bu yerlerin finansmanın nasıl sağlandığı konusunda kuşkular bulunuyor.

- Almanlar ve bu ülkede yetişen Türk gençleri üzerinde etkili olmak için internet üzerinden "Deutsch-

- Ekonomi alanında, örgüte yakınlığıyla bilinen esnaf, küçük ve orta ölçekteki şirketlerin yapılanması da "Bundesverband der Unternehmervereinigung" (BUV) adlı bir üst birliğin bünyesinde toplandı.

- Aynı diyalog dernekleri gibi, ekonomi yapılanmasında da eyaletlere göre derneklerin farklı isimler taşıması dikkat çekiyor.

DERNEKLERİ ÖRÜMCEK AĞI GİBİ

- Yaklaşık 3 bin üyeye sahip olan BUV, Berlin'den "Barex", Hamburg'dan "Hamle", Aşağı Saksonya'da "WIN", Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde "BNWL", "Rhein-Ruhr Unternehmerkreis", "Rurh Business Plattform", "FIDAN", "Synko" ve "Uvide", Saarland eyaletinde "AKTIV", Hessen eyaletinde "Rhemarex" ve "Frankfurt İş Adamları Derneği" (FUV), Baden-Württemberg'de "SELF", "Alp-Donau", "İş Adamları Birliği ADUV", Bavyera'da da "EXUV" adlı iş adamları dernekleriyle bir ağ kurmuş durumda.

- Öte yandan, örgüt hakkında araştırma yapan gazeteciler de örgüte yakın olan kurumlarda bilgi almakta zorluk çekmelerinden şikayet ediyorlar.

Sabah