Feyzioğlu: Suçlu ile suçsuz ayrılmalı

Feyzioğlu: Suçlu ile suçsuz ayrılmalı

TBB Başkanı, Metin Feyizoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki konuşmasında 'Cumhurbaşkanı çok önemli bir liderlik gösterdi.' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, FETÖ soruşturmalarıyla ilgili olarak,” Adil yargılamaya özen göstermeliyiz. Suçlu suçsuzdan ayrılmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Metin Feyzioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hain FETÖ mensuplarının işgal girişimi 79 milyonun tek vucüt olmasıyla püskürtülmüştür. Zat-ı aliniz çok özel liderlik görevi yapmıştır. Darbe girişiminin taktik hedefi Cumhurbaşkanımız, stratejik hedefi Meclis’tir. Türkiye, büyük felaketin, muhtemel içsavaşın eşiğinden döndü. Tehlike geçmedi, FETÖ bir araçtır.

Demokrasiden yana tavrımızı gece yarısı olmadan açıkça ortaya koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın o gece yaptığı açıklamaları duyunca yüreğimiz ferahladı. Yurtdışına olayı anlatan yazılar gönderdik. FETÖ’nün en çok istediği suçlunun, suçsuzdan ayrılmamasıdır.

FETÖ mağdur görünüp itibar kazanmak istiyor. Bunun önlemenin yolu sizin, Sayın Başbakanımız, Sayın Adalet Bakanımızın da sıklıka ifade ettiği gibi hukuka uygun davranmaktır. Adil yargılamaya özen göstermeliyiz. Suçlu suçsuzdan ayrılmalı. Türkiye’de olanları en önde anlatmaya biz hazırız.

ABD’de Uluslararası Barolar Birliği Genel Kurulu’na katılacağız. 79 milyon vatandaşı birleştirmenin yolu adalet paydasında buluşmak.”

Tartışmadan sonra ilk buluşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu İki isim, 2014 yılında Danıştay'ın kuruluş yıldönümü toplantısında yaşanan gerilimin ardından ilk kez biraraya gelmiş oldu. 2014 yılındaki törende, Feyzioğlu'nun konuşmasının uzamasına Erdoğan tepki göstermiş ve toplantıyı terketmişti.

BEKİR BOZDAĞ: "ÖNCEKİ DARBELERDE UTANILACAK ÖRNEKLER VAR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz 2016, Türkiye tarihi için dönüm olmuştur. O gün demokrasimize, milli iradeye karşı girişilen darbe teşebbüsü sizin liderliğinizle 79 milyon bir araya gelerek, Türkiye büyük bir uçurumdan kurtarılmıştır. Burada her kurum sınav verdi. Olayın daha ne olduğu anlaşılmayan başlangıç noktasında, Cumhuriyet Başsavcılıklarımız derhal soruşturma başlatarak, darbe teşebbüsüne katılanların yargı önüne çıkarılması için süreç başlattılar. Bu çerçevede elde edilen deliller çerçevesinde sıkıyönetim komutanı olduğu iddia edilen kişiler bir bir toplanmaya başladı. Bundan önceki darbelerde yargımız için utanılacak örnekler var. Bu dönemde ise yargı hem Anayasa Mahkemesi, hem Yargıtay, hem Danıştay başkanları darbeye karşı bir duruş ortaya koydular. Barolar Birliği Başkanımız da hakeza aynı şekilde tavrını ortaya koydu. Darbeyle hukuksal bir mücadeleyi o gece başlatıp, başarıyla yürüttüler. Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan hukuk adamlarına şükranlarımı sunuyorum.

Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı olmazsa olmazdır. FETÖ'ye mensup bazı teröristlerin yargı içinde kümelenmesi ve tarafsızlıklarını yitirdiğine dair çok ciddi tartışmalar yaşandı. Yargıya güvenin tesis edilmesi son derece önemli. Herkesin yargıdaki bu kokuşmuşluğu görmesine rağmen somut adımları atamadık. Önümüzdeki süreç içerisinde Türk yargısı kendisine emanet edilen görevleri bağımsız ve tarafsız devam ettirecektir."

Etiketler feyzioğlu