Genç kızdan TCMB'nin danışmanına ''sistematik taciz'' suçlaması

Genç kızdan TCMB'nin danışmanına ''sistematik taciz'' suçlaması
Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önemli bir isminin yeğeninin, eski bir Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası danışmanı tarafından 3 yıl boyunca tacize uğradığını iddia etti.

TV100'den Hilal Yıldırım'ın haberine göre ailesinin psikolojik bunalımdan kurtulması için gönderdiği genç kız “yaşam koçu”nun 3 yıl boyunca kendisini sistematik bir şekilde taciz ettiğini iddia etti.

14 yaşındaki kız çocuğu hem okuluna uyum sağlayamadığı hem de anne ve babasının ayrılığı nedeniyle psikolojik sıkıntılar içindeydi.

Aile kızlarının psikolojik bunalımdan kurtulabilmesi için bir destek almasına karar verdi. Bunun içinde aynı zamanda yaşam koçluğu yaptığını söyleyen TCMB danışmanlarından olan şüpheli S.B.U.’ya gönderdi.

Mağdur, 2019’da seanslara başladı. Yaşam koçu olarak tanınan şahsın şu an 17 yaşında olan kıza cinsel içerikli filmler izlettiği taciz ettiği ileri sürüldü.

Şüpheli S.B.U. mağduru masajla zayıflatacağını söyleyerek seanslara bikiniyle gelmesini istedi. Mağdur önce yaşadıklarını anlamlandıramadı. Ancak tacizin boyutu her geçen gün artmaya devam etti.

 Tacizle suçlanan S.B.U. genç kıza başka kadınlara da yaşam koçluğu yaptığını söyledi. Genç kız yaşadıklarına dayanamadı ve uğradığı tacizi annesine anlattı. Kızından duydukları karşısında sarsılan aile soluğu savcılıkta aldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında talimatla polis operasyon düzenledi. TCMB’nın Ümraniye’deki ek binasında çalışan şüpheli ofisinde gözaltına alındı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelinin Ataşehir’deki lüks bir sitede bulunan ofisinde ve evinde arama yapıldı. Aramalarda ele geçen dijital materyallere el konuldu. 

Şüphelinin ifadesinde ise “TCMB başkanının danışmanıyım. Evli ve iki çocuk babasıyım” dediği öğrenildi.