Gülen'in konuştuğu kanalın sahibi bakın kim çıktı

Gülen'in konuştuğu kanalın sahibi bakın kim çıktı

Fethullah Gülen'in konuştuğu Mısır kanalının sahibinin Filistinli muhalif lider Muhammed Dahlan olduğu ortaya çıktı.

Nilesat uydusundan yayın yapan El Gad Televizyonu’nda dün gece yayınlanan mülakatta FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye’nin kendilerini terör örgütü olarak kabul etmesi için farklı ülkelerin hükümetlerine baskı yaptığını öne sürdü.

Türkiye hükümetinin görünüşte Rusya ve Çin ile ekonomik anlaşmalar imzaladığını ve bu anlaşmaları kendilerine baskı yapılması için bir koz olarak kullandıklarını iddiaeden Gülen, "Bizi terör listesine alması için ABD yönetimine İncirlik Üssü kozunu kullanarak baskı yapıyorlar." dedi.

Teröristbaşı Fetullah Gülen, "Erdoğan kendisini dünya lideri ve Müslümanların emiri "Emiru'l Müninin" olarak görüyor. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve Gazze’yi şahsi çıkarları için kullanıyor. Onlara herhangi olumlu bir yardımda bulunmuyor. Uygulanan demir yumruk politikalar, tutuklamalar ve özgürlüklerin kısıtlanması gibi nedenlerle Türkiye, ileriki dönemlerde halkın zor durumda kalacağı bir çıkmaza giriyor.” iddialarında bulundu.

Gülen’in Arap dünyasına hitap etmek için Filistinli muhalif Dahlan’ın televizyon kanalını seçmesi dikkati çekti. Arap dünyasında İsrail'e yakınlığı ile bilinen Dahlan’ın İsrail yönetimi tarafından Muhmud Abbas’a alternatif olarak desteklendiği biliniyor.

Ortadoğu’da karanlık işleri ve ilişkileri ile bilinen Muhammed Dahlan’ın Türkiye’deki darbeye finansal destek sağladığı İngiliz gazeteci David Hearst tarafından dile getirilmişti.

David Hearst “Middle East Eye” isimli haber sitesinde darbe girişimi öncesinde Birleşik Arap Emirliklerinin darbecilere para akıttığını ve ilişkiyi Fetullah Gülen’in röportaj verdiği El Gad TV’nin sahibi Muhammed Dahlan’ın kurduğunu iddia etmişti.

Gülen'in konuştuğu kanalın sahibi bakın kim çıktı - Resim : 1

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİYLE İLİŞKİSİ VAR İDDİASI

The Guardian’ın eski editörü David Hearst, genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Middle East Eye haber sitesinde Dahlan’la ilgili önemli iddialar ortaya atmıştı. O iddialardan bazıları şöyle;

15 Temmuz darbe girişiminden haftalar önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümeti, FETÖ’ya para aktardı. Para transferi için bir aracı belirlediler.

Bu aracı, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zeyid el Nahyan ile yakın ilişkileri olan Muhammed Dahlan oldu.

Gazze’de Hamas iktidara gelmeden önce El Fetih partisinin bu bölgedeki lideri olan Dahlan, yolsuzluktan yargılanmaya başlayınca Filistin’i terk edip Körfez’e sığınmıştı.

Hamas’a karşı ABD destekli bir darbe tasarlamak ve Yaser Arafat’a suikast planlamak gibi suçlamalar da yöneltilen Dahlan, sürgün yeri olarak Abu Dabi’yi seçti.* Habere göre Dahlan’ın Fetullah Gülen ile iletişim kurmasına, ABD’de yaşayan Filistinli bir iş adamı yardımcı oldu. Bu iş adamının kimliğinin Türk gizli servisi tarafından bilindiği belirtildi.