Hande Fırat 'yerli otoyu' gördüğünü iddia etti

Hande Fırat 'yerli otoyu' gördüğünü iddia etti
Güncelleme:

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, kişisel Twitter hesabında "Yerli oto Ar-Ge Bilişim Vadisi'nde" başlıklı haberi takipçileriyle paylaştı.

Fırat'ın "Yerli otoyu gördük" notuyla paylaştığı ve Hürriyet muhabiri Eray Görgülü'nün imzasını taşıyan haber yer aldı.

Haberde şu ifadeler yer alıyor:

"Sanayi Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil prototipinin 1/4 ölçekli ilk modelini Hürriyet Ankara ekibine gösterdi. Henüz ticari bir sır olarak değerlendirildiği için aracın görüntüsünü paylaşmadıklarını belirten Varank, 'Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu, aralık ayında yürüyen prototipi Türkiye’ye sunmak istiyor' dedi.

Hürriyet Ankara bürosuna konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil, teşvik modelleri, Uzay Ajansı gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlarını kabulüne ilişkin ayrıntıları aktaran Varank, 'Başkanlar bize organize sanayi bölgeleriyle olan konularını aktardılar. Bir de Kalkınma Ajanslarıyla olan projeler konuşuldu. Ama ben özellikle başkanlarımıza önemli bir konuyu aktardım. Kamu alımları yoluyla yerlileştirme önemli bir husus. Bir idare, ihaleye çıkarken, kendi şartnameleri var ama bize başvurabiliyorlar. Program kapsamında teknik destek veriyoruz, diyoruz ki, bu ihalenin şu kısımları Türkiye’de üretilebilir, şurada teknoloji işbirliği yapılabilir. Bunu önerdim. ‘Özellikle raylı sistem ihalelerinde tramvay, metro imalatı yapan firmalar var. Bunlar ortada dururken, gidip yabancı ürünleri almayın’ dedik' diye konuştu."