Hatay'daki 2 büyük depremde can kaybı arttı

Güncelleme:

Dün akşam saatlerinde Hatay'da meydana gelen 2 büyük depremde can kaybı 6'ya yükseldi. 18'i ağır 294 kişi de yaralandı.

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. 6,4'lük deprem sonrası en büyüğü 5,8 olan 90 artçı sarsıntı kaydedildi. Depremde 6 kişi yaşamını yitirdi, 18'i ağır 294 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da dün akşam saatlerinde 6.4 ve 5.8 büyüklüğüyle sallandı. Depremler çevre illerin yanı sıra Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi. 

Hatay’da, Mersin’de ve Antalya’da deniz seviyesinin yükselme riskine karşı kıyı şeridinden uzak durulması gerektiğine dair uyarılar yapıldıktan sonra uyarı geri çekildi.

AFAD: 6 ÖLÜ, 294 YARALI

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Hatay Defne'de dün saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtilerek, "Ardından en büyüğü 5.8 olan 90 artçı meydana gelmiştir. Depremle ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 54 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. Bu ihbarların 44'ünde olumsuz bir durum olmadığı anlaşılmıştır. Gelen ihbarlar doğrultusunda, bölgede AFAD'ın Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın ve Uşak'tan il müdürlüğü ekipleri, 112 acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK'lar arama kurtarma çalışmalarına katılmıştır" denildi.

Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Birimi'nden (SAKOM) alınan bilgiler doğrultusunda, "18'i ağır olmak üzere 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Son depremden dolayı tedirgin olan vatandaşlarımız için gece boyunca 6 bin çadır bölgeye gönderilmiştir. Çadır sevkiyatı, gün boyunca hava ve kara yoluyla devam edecektir" açıklaması yapıldı. 

BAKAN KOCA: 18 YARALININ DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay merkezli depremlerde 294 yaralıdan 18’inin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

Hatay'da bu gece yaşadığımız iki depremde 294 yaralımız var. 18'inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol'a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı. Tüm ilçelerimizdeki Sahra Hastaneleri hastalarımız için gerekli hizmeti vermeye aynen devam ediyor. 6 Şubat depremlerinden sonra hizmetlerini sürdüren sağlık kurumlarımızdan bazılarında, bu üçüncü depremde, şu anda detaylı incelemesi mümkün olmayan bazı çatlaklar oluştuğu görülmüş ve hastalarımız tedbir gereği sevk edilmiştir. Yaralılarımıza, hastalarımıza, bölge halkına ve ülkemizin bütün insanlarına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah, sağlık ve iyilikle acılarımızı hafifletsin, yeni acılar ve endişelerden korusun.