Hobi Olarak Başladı, Milli Boksör Oldu

Hobi Olarak Başladı, Milli Boksör Oldu

- Dört yıl önce arkadaşlarını izlemeye gittiği spor salonunda "hobi olsun" diye boksa başlayan Sema Çalışkan, ilk Türkiye birinciliğini 2 ay sonra katıldığı şampiyonada elde etti- Milli takıma kadar yükselen Çalışkan'ın hayali ise olimpiyat madalyası kaza


SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Isparta'da yaşayan 20 yaşındaki Sema Çalışkan, "hobi olsun" diye başladığı boksta milli takıma kadar yükseldi.

Samsun'da gerçekleştirilen Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri'ne katılan Sema Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört yıl önce arkadaşlarını izlemeye gittiği spor salonunda "hobi olsun" diye boksa başladığını söyledi.

Boksla tanışmasının tesadüf olduğunu dile getiren Çalışkan, bu spora başladıktan 2 ay sonra katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını kaydetti.

Kısa sürede birçok şampiyonluk elde ettiğini anlatan Çalışkan, "Başta hobi olarak yapmaya karar vermiştim. İki ay gibi sürede Türkiye Şampiyonası'na hazırlandım. 70 kiloda yıldız kızlarda şampiyon oldum. Yapabileceğimi görünce profesyonel olarak devam ettim. Boksta bugüne kadar 5 Türkiye şampiyonluğu, Avrupa'da ise ikincilik ve üçüncülük kazandım. Hedefim olimpiyat madalyası kazanmak." dedi.


- "Annem başta istemedi "


Sema Çalışkan, ailesinin, boksun kadın için zor bir spor olduğunu düşünerek ilk başta karşı çıktığına dikkati çekerek, "Annem ilk başta karşı çıkıyordu. 'Boks erkek sporu.' diyordu. Babam ise yapabileceğimi düşünerek destekledi. Zaten futbol da oynuyordum, o da zor bir spordu. Başta annem, canım acır diye istemedi ama başarılar gelince yapabileceğimi kabul etti. Şu anda çok mutlular, başarılarımı gördükçe benim gibi heyecanlanıyorlar." diye konuştu.

Çevresinin ve ailesinin kendisini çok desteklediğini, bunun da başarısına büyük katkı sağladığını vurgulayan Çalışkan, "Arkadaşlarım ve hocalarım çok yardımcı oldu. Başladıktan sonra 2 ayda Türkiye şampiyonu olmamı, çok çalışmama borçluyum. Desteklerinden dolayı federasyon başkanımız Eyüp Gözgeç ve hocalarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra olimpiyatlara katılıp ülkeme madalya kazandırabilirim." ifadelerini kullandı.