İmralı'da kriz ! Öcalan iki mahkumdan neden şüphelendi ?

İmralı'da kriz ! Öcalan iki mahkumdan neden şüphelendi ?
Güncelleme:

Abdülkadir Selvi, Abdullah Öcalan'ın yanından gönderilen iki mahkumla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Öcalan'ın iki mahkumla 'alevilik' üzerine tartıştığı ve kendilerine ziyaretine gelenlere Öcalan hakkında mesaj ilettiği iddia edilildi. İmralı'da Abdullah Öcalan'ın yanında bulunan 5 mahkumdan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş'ın Silivri'ye nakledilmesinin yankıları sürüyor. Bu ilginç gelişme kimi çevrelerce çözüm süreci için oluşturulduğu söylenen "Öcalan'ın sekreteryası dağıtıldı" şeklinde yorumlandı.

"Öcalan tecrit edildi" iddialarına konu olan olaya ilişkin çarpıcı bir kulis, çözüm sürecini yakından takip eden isimlerden biri olan Yeni Şafak yazarı abdülkadir selvi'den geldi. Yazar, "Öcalan iki mahkumdan neden kuşkulandı?" başlıklı köşesinde çok konuşulacak kulisi böyle aktardı:

TARTIŞMA YAŞANMIŞ
"İki mahkumun gönderilmesini Öcalan'ın istediği yönünde şeyler geldi kulağıma. Havalandırmaya çıkıldığı zaman Öcalan'la aralarında, ”Alevilik” konusundaki yaklaşımdan dolayı bir tartışma yaşanmış, Öcalan'ın Aleviliği bir kültür meselesi olarak görmesine itiraz etmişler.

"ZİYARETÇİLERE MESAJ TAŞIDILAR" İDDİASI
Ayrıca Öcalan'ın iki mahkumla ilgili bazı kuşkularının oluştuğu söyleniyor. İki mahkumun ziyaretçileri aracılığıyla taşınan mesajlardan rahatsız olmuş. Daha da önemlisi, iki mahkumun ziyaretçileri aracılığıyla kendisi hakkında dışarıya mesaj ilettiği kuşkusuna kapılmış.

Öcalan bu? Kolay değil Ortadoğu'da 32 yıldır ayakta kalmayı başaran PKK gibi bir örgütü kurup yöneten bir adam. Kuşkuları ve sezgileri çok güçlü. Öcalan'ın ajan olduğundan kuşkulandığı bazı PKK yöneticilerini infaz ettirdiği bilinmiyor mu? Halen nikahlı karısı olan Kevser Öcalan'ı böyle bir kuşku sonucunda hedef haline getirmedi mi?"

Yazıyı okumak için tıklayınız

text-ad
Bir dizinin daha fişi çekildi... Ekranların iddialı dizisi için final kararı verildi Bir dizinin daha fişi çekildi... Ekranların iddialı dizisi için final kararı verildi Hasta yakınından sağlık ekibine saç baş yolduran tehdit! Hasta yakınından sağlık ekibine saç baş yolduran tehdit! Hatay'da korkutan deprem Hatay'da korkutan deprem Ümit Özdağ'dan dikkat çeken tepki: ''Dışarıda hiçbir CHP’li belediye başkanı kalmayacak'' Ümit Özdağ'dan dikkat çeken tepki: ''Dışarıda hiçbir CHP’li belediye başkanı kalmayacak'' 15 yaşındaki Togg'lu trafik canavarı kamerada! Yolda yürüyen adamı ezip geçti! 15 yaşındaki Togg'lu trafik canavarı kamerada! Yolda yürüyen adamı ezip geçti! Manavgat Belediyesi'ndeki rüşvet iddiaları kamerada: Baklava var dedi, 110 milyon Euro çıktı! Manavgat Belediyesi'ndeki rüşvet iddiaları kamerada: Baklava var dedi, 110 milyon Euro çıktı! Evliliğinde bu kelimeyi kullanan yanar: Artık resmen boşanma nedeni sayıldı! Evliliğinde bu kelimeyi kullanan yanar: Artık resmen boşanma nedeni sayıldı! Marmara Denizi'nde korkutan deprem! İstanbul genelinde hissedildi! Marmara Denizi'nde korkutan deprem! İstanbul genelinde hissedildi! SONAR'ın son genel seçim anketi açıklandı: Tüm bildiklerinizi unutun! SONAR'ın son genel seçim anketi açıklandı: Tüm bildiklerinizi unutun! Hatay yanıyor! Gece gündüze döndü, vatandaşın çaresizliği, itfaiyenin yorgunluğu kamerada! Hatay yanıyor! Gece gündüze döndü, vatandaşın çaresizliği, itfaiyenin yorgunluğu kamerada!
Suriyelilerin iddialaşmasının sonu feci oldu: Köprüden balıklama atladı! Suriyelilerin iddialaşmasının sonu feci oldu: Köprüden balıklama atladı! CHP'li belediyelerdeki yeni gözaltılar sonrası Mansur Yavaş'tan çok tartışılacak soru! CHP'li belediyelerdeki yeni gözaltılar sonrası Mansur Yavaş'tan çok tartışılacak soru! Adana, Adıyaman ve Antalya Büyükşehir Belediye başkanları da gözaltına alındı Adana, Adıyaman ve Antalya Büyükşehir Belediye başkanları da gözaltına alındı ''Suya girmek yasaktır'' tabelası var ama su yok... Nedeni kahretti! ''Suya girmek yasaktır'' tabelası var ama su yok... Nedeni kahretti! Muğla açıklarında deprem Muğla açıklarında deprem Güzel şarkıcı eşiyle yıllar sonra Tayland'ta ikinci balayına çıktı Güzel şarkıcı eşiyle yıllar sonra Tayland'ta ikinci balayına çıktı Enflasyon zammı sonrasında zamlı maaşların yatacağı belli oldu Enflasyon zammı sonrasında zamlı maaşların yatacağı belli oldu Zam yağmuru sürüyor... Bir sigara grubuna daha zam geldi! Zam yağmuru sürüyor... Bir sigara grubuna daha zam geldi! Dağlardan bedavaya toplayıp, tatlandırıyor, tabağını 50 TL'den satıyor... Hem de Adana'da! Dağlardan bedavaya toplayıp, tatlandırıyor, tabağını 50 TL'den satıyor... Hem de Adana'da! Türkiye'nin 2 asırlık tarihi ''kırk kapılı konağı'' tarihe ışık tutmaya devam ediyor Türkiye'nin 2 asırlık tarihi ''kırk kapılı konağı'' tarihe ışık tutmaya devam ediyor