İsrail askerini ısıran meğer ''Cesur Kızmış'' !

İsrail askerini ısıran meğer ''Cesur Kızmış'' !

Kardeşini gözaltına almak isteyen İsrail askerine canı pahasına direnen kız, tanıdık çıktı..

Gelecekteki Filistin devletinin toprakları içinde yer alan Batı Şeria’da İsrail hükümetinin onayıyla Yahudiler için inşa edilen ve BM’nin tepkisini çeken apartmanlar (yerleşkeler) Filistinliler tarafından her cuma namazı sonrası Ramallah yakınlarında protesto ediliyor. Son protesto sırasında İsrail askerlerinin plastik mermi, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesi sonrası ortalık karışınca kar maskeli askerlerden biri, Muhammed Tamimi isimli bir Filistinli çocuğu gözaltına almak istedi.

1-20150830100839.jpg

Kardeşini vermedi

Vatan'ın haberine göre kolu kırık olduğu için sargılı halde çocuğu silah zoruyla götürmek isteyen asker kalabalığın öfkesinin yeniden alevlenmesine sebep oldu. İşte o anda sahneye 2012’de İsrail askerlerine kafa tutan görüntüleriyle tüm dünyada olay yaratan 13 yaşındaki Ahed Tamimi çıktı. Küçük kardeşinin götürülmesini engellemek isteyen minik kız askerin elini ısırarak silahını düşürmesine sebep oldu. Bu sırada anneleri Neriman da askeri başından tutarak oğlunu kurtarmak istedi. Neye uğradığını şaşıran asker kaçarak olay yerinden uzaklaştırdı. Ahed ve annesi de Filistinliler tarafından bir kez daha kahraman ilan edildi.

2-951.jpg

Kardeşimi ona veremezdim!

Ahed Tamimi, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı: “İsrail askerlerinden korkmadık. Ne sahip oldukları güç, ne de silahları bizi korkutabilir. Babamı, annemi gözaltına aldılar. Bizi dövdüler. Dayımı ve halamı öldürdüler. Vatanımızı savunmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Kardeşimi de gözaltına almak istediler. Buna izin veremezdim. Her şeyi yapmaya hazırdım.” 

3-529.jpg
 
İstanbul’a gelmişti
 
Genç kız 2012’de YouTube’da yayınlanan görüntülerinde gösterdiği cesaret nedeniyle Başakşehir Belediyesi tarafından Türkiye’ye davet edilmiş ve İstanbul’da ağırlanmıştı. Kahvaltıda dönemin başbakanı Erdoğan ve ailesiyle de bir araya gelen Filistinli kıza ‘Handala Cesaret Madalyası’ da bizzat Erdoğan tarafından takdim edilmişti. Tamimi, ‘Erdoğan bana iPhone, Kur’an-ı Kerim, anneme baş örtüsü, babama kravat hediye etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu, hayatımda hiç unutmayacağım bir anı. Her zaman Filistin’in yanında olduğu için ona sarıldım ve teşekkür ettim’ diye konuşmuştu.

4-338.jpg