Kahraman komutan darbecileri polise teslim etti

Kahraman komutan darbecileri polise teslim etti

Darbe girişiminde kendisini esir almak isteyen tümgeneral ve bir grup askeri etkisiz hale getiren binbaşı, darbecileri polise teslim etti.

15 Temmuz darbe girişiminde bir binbaşı, bir grup cuntacı asker ve sözde komutanın saldırısına uğradı. Kendisini esir almak isteyen tümgeneral ve emrindeki darbeci askerleri etkisiz hale getiren kahraman binbaşı bir spor merkezine topladığı darbecileri polise teslim etti.

Yere çöken cuntacı bir grup askere tepki gösteren binbaşı askerlere bağırarak, "Bu sözde tümen komutanı benim tümen komutanımı tutuklayarak, bu sözde tuğgeneral, vatanına milletine bağlı olduğunu zannettiğimiz, 2 gün önce ayrılacağız diye kendisine teşekkür mektubu yazdım. "Komutanım vatana ve millete bağlılığınıza olan inancım, Allah beni sizinle karşılaştırdığı için şükürler olsun. Emrinizde çalışmaktan mutluyum. Generallerden nefret ederdim, sizin gibi bir generalden ayrılacağım için üzgünüm" dedim, mektup yazdım. Şimdi içlerinden biri o da bizdendi diyor. İçime o ateşi de attı" diyerek öfkesini dile getirdi.

"Biz darbecilerden ayrılacağız. Hepsini teslim ediyoruz" diyen kahraman binbaşı darbe girişiminde bulunan askerleri polis ekiplerine teslim etti.

İHA