Kobe Bryant'tan Görkemli Veda

Kobe Bryant'tan Görkemli Veda

Son maçında 60 sayı atan Bryant:"Son kez de olsa bunları yapabildiğimi görmek gerçekten çok güzel oldu"- NBA'in eski efsane basketbolcularından Johnson:"Burada 20 yılın harika oyuncusunu kutluyoruz. O, 20 yıldır mükemmeldi"- Twitter'da adından 5 milyondan


ANKARA (AA) - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Los Angeles Lakers'taki son maçında 60 sayı atarak takımına galibiyeti getiren Kobe Bryant, taraftarlarına güzel bir sonla veda ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Los Angeles Lakers'ın Utah Jazz'ı 101-96 yendiği mücadelede 60 sayılık performansıyla takımının galibiyetinde başrolü oynayan Bryant, Staples Center'da binlerce taraftarının tezahüratları altında veda konuşmasını gerçekleştirdi.

Kariyerinde altıncı kez 60 ve üstü sayı barajını geçen "Kara Mamba" lakaplı oyuncu, zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı konuşması sırasında performansının kendisini de şaşırttığını belirterek, "Ne diyebilirim ki? Mamba artık oyun dışı. Bu kadar sayı atacağım bir maç olduğuna inanmak zor. Hala şoktayım." dedi.


- "Şampiyonluk mükemmel son olurdu"

Los Angeles Lakers'ı şampiyon yaparak bırakmanın çok daha mükemmel bir son olabileceğini belirten 37 yaşındaki Bryant, "Ama bu akşam maça çıktım, kendimi zorladım ve yapabileceğim şovun en iyisini yaptım. Son kez de olsa bunları yapabildiğimi görmek gerçekten çok güzel oldu." ifadelerini kullandı.

Bryant, sezon boyunca büyük bir destek gördüğünü belirttiği taraftarlara teşekkür ederek, "Bu süreçte en önemli şey, hep beraber olmamızdı. Her zaman kalbimde olacaksınız ve hepinize minnettarım. Tüm kalbimle teşekkür ediyorum." dedi.

Lakers formasıyla geçirdiği 20 yılda, normal sezonda 1346 maçta 33 bin 643 sayı kaydeden Kobe Bryant, "20 yıldır herkes bana 'Pas ver' diye bağırdı. Ama bu akşam bütün takım arkadaşlarım top bendeyken 'Sakın pas verme' dedi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde güzel bir vedaya imza atmış oldum." diye konuştu.

Bilet fiyatları 27 bin 500 dolara (yaklaşık 78 bin lira) kadar alıcı bulan Los Angeles Lakers-Utah Jazz maçında taraftarlar, kariyerinde 5 NBA şampi̇yonluğu yaşamış ve 2008'de normal sezonun, 2009 ve 2010'da ise final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Bryant'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Maçın oynandığı alanda gün boyu çeşitli etkinlikler sürerken, karşılaşmaya giremeyen taraftarlar maç öncesinde ve sonrasında Bryant'a tezahüratlarıyla destek verdi.


- Yıldızlardan tebrik

Kobe'nin vedasına, diğer ünlü basketbolcu ve sporcular da yoğun ilgi gösterdi. NBA'in efsane isimlerinden eski Los Angeles Lakerslı Magic Johnson, maç sonunda sarılarak destek verdiği Bryant için, "Burada 20 yılın harika oyuncusunu kutluyoruz. O, 20 yıldır mükemmeldi. Hiç bir maçta hile yapmadı, taraftarlarını hiç kandırmadı. Sakat olmasına rağmen oynadı ve sağlık durumu daha da kötüleşti. Bunlar sayesinde 5 şampiyonluk yaşadı" şeklinde konuştu.

Cleveland Cavaliers'ın all-star oyuncusu LeBron James, Twitter hesabından "yaşayan efsane" olarak nitelediği Bryant'ı tebrik etti.

Chicago Bulls'un İspanyol oyuncusu Pao Gasol ise "Micheal Jordan'ı geçerek tüm zamanların en skorer 3. oyuncusu olması, inanılmaz bir başarı. Tarih yazmaya devam et kardeşim." şeklinde görüşünü belirtti.

NBA'in eski yıldızlarından Reggie Miller ise Jordan ile Bryant'ın gelmiş geçmiş en iyi iki basketbolcu olduğunu, Bryant'ın daha fazla sayı atması nedeniyle tebrik edilmeyi hak ettiğini ifade etti.


- Sosyal medya Bryant'ı konuşuyor

Maçta 50 atış deneyerek bu alanda NBA rekorunu kıran ve veda maçında 60 sayıyla bu yılın en iyi performasını sergileyen Bryant, sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 21, Twitter'da 9,20, Instagram'da ise yaklaşık 6 milyon hayranı bulunan Kobe Bryant'ın veda maçı sonrasında, sadece Twitter'da adından 5 milyondan fazla kez bahsedilerek en popüler konu başlığı oldu.