''Kokain değil pudra şekeri'' demişti... Kan, kıl ve idrar örneklerinin sonuçları geldi!

''Kokain değil pudra şekeri'' demişti... Kan, kıl ve idrar örneklerinin sonuçları geldi!
Güncelleme:

Adli tıp, AK Partili Kürşat A.'nun "pudra şekeri" savunmasını çürüttü. Kürşat A.’dan alınan örneklerden son altı ay içinde uyuşturucu madde kullandığı belirlendi.

AK Parti genel merkezinde çalışan Kürşat A.’nun bir araç içerisinde arkadaşlarıyla birlikte kokain çektiği görüntü sosyal medyada yayınlanmıştı. Bunun üzerine Kürşat A. gözaltına alınmış ve kendisini “Kokain değil, pudra şekeriydi” sözleriyle savunmuştu. Savunmasından sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kürşat A. kamuoyunun yoğun tepkisi üzerine tekrar gözaltına alınmış ve bu kez ifadesinden kokain kullandığını itiraf etmişti.

 DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre Kürşat A.’ndan alınan kan, kıl ve idrar örnekleriyle ilgili inceleme raporu soruşturma dosyasına ulaştı. Adli tıpın gönderdiği rapora göre Kürşat A.’ndan alınan numunelerden ‘uyuşturucu madde’ çıktı.

Raporu dosyaya delil olarak koyan savcılık, Kürşat A. hakkında uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde kullanılmasını özendirmek suçlarından yedi yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteyecek.

DW Türkçe