Koronavirüs bir ailenin kabusu oldu: 15 ayda 9 ölüm

Koronavirüs bir ailenin kabusu oldu: 15 ayda 9 ölüm
Güncelleme:

Rize'de yaşayan bir ailenin 9 ferdi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Endişe içinde yaşayan aile üyeleri, genlerinin araştırılmasını istiyor.

İstanbul’da yaşayan Muhammet G. ve oğlu Burak G., rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye götürüldü. Burada baba ve oğlunun yapılan corona virüs testleri pozitif çıktı.

Tedaviye alındıktan sonra 6 Kasım 2020’de önce Burak, 1 hafta sonra da babası Muhammet G. hayatını kaybetti. Aileden Bünyamin G. (41) 1 Aralık’ta, İbrahim G. (53) 4 Aralık’ta, Ali G. (58) ise 11 Aralık'ta öldü.

Ali G.'in tedavi gören kardeşleri Fatma D. (55) 18 Aralık’ta, Aysel P. de (46) 21 Şubat 2021’de hayatını kaybetti. En son Ahmet G. (43) de 13 Nisan'da aynı hastalıktan yaşamını yitirdi.

Ölenlerden Muhammet, İbrahim ve Ahmet G.’nin kardeş oldukları belirtildi. Diğerlerinin ise, Muhammet G.’nin oğlu Burak G., kayınbiraderi Ali G., Ali G.’nin oğlu Bünyamin ile kız kardeşleri Fatma D. ve Aysel P. olduğu bildirildi.

AİLENİN 25 ÜYESİ AŞILANDI

6 ayda 8 ferdini yitiren, yaşadıkları korku nedeniyle 10 yeni mezar yeri daha hazırlayan ailenin aşı önceliği çağrısı üzerine geçen yıl haziran ayında İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ailenin 25 üyesini aşıladı. Aşılarla beraber G. ailesinde yaklaşık 10 aydır kimse corona virüse yakalanmadı.

G. ailesinin corona virüs kabusu yeniden ortaya çıktı.

Ailenin bir üyesi daha aynı hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi.

Babasını, ağabeyini, iki halasını ve 4 kuzenini, 15 ay içinde belli aralıklarla Covid-19'dan kaybeden evli ve 1 çocuk annesi Şenay G. Y. (36), şubat ayı başında hastalığa yakalandı.

Y., Covid-19'un ağır seyretmesi nedeniyle 4 Şubat'ta Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Durumu ağırlaşan Y., entübe edildiği hastanede hayatını kaybetti.

"GENLERİMİZ ARAŞTIRILSIN"

3 kardeşi, 2 baldızı, yeğeni, kayınbiraderi ve kayınbiraderinin oğlunu kaybeden Ali G. (63), corona virüsle büyük bir sınav verdiklerini belirterek, "Biz corona virüsle büyük bir sınav veriyoruz. Aileden geriye 5 kişi kaldık, genlerimizin araştırılmasını istiyoruz. Biz aşılarımızı olduk, ‘her şey bitti’ diye sevinmiştik, sevincimiz kursağımızda kaldı. Ne yapacağız bilemiyorum. Aşılarımız mı bize fayda etmedi? Genlerimizde mi problem var? Başından beri hep söylüyoruz. Bizim genlerimiz araştırılsın" dedi.

AA-DHA

Etiketler koronavirüs genetik