Maçın Ardından

Maçın Ardından

Barcelona Teknik Direktörü Enrique: - "Hedefimiz tüm kupaları kazanmaktı. Üzgünüz ama şimdi ayağa kalkmak gerek"- Atletico Madrid Teknik Direktörü Simeone:- "Olağanüstü değil ama önemli bir adım attık"- "Bazı insanlara futbolun dışında saygı, zorluklara g

MADRİD (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında 2-0 yenildikleri Atletico Madrid'e elenen Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique "Hedefimiz tüm kupaları kazanmaktı. Üzgünüz ama şimdi ayağa kalkmak gerek." dedi.

Düzenlenen basın toplantısında, "Kötü bir dönemdeyiz." yorumunu yaparak Barcelona'daki form düşüklüğünü kabul eden Luis Enrique, "Normalin üzerinde gol pozisyonlarında zorlanıyoruz." ifadesini kullandı.

"Bu yenilgide teknik direktör olarak sorumluluğunuz nedir?" şeklindeki bir soruya ise İspanyol teknik adam, "yüzde 99." dedikten sonra düzelterek, "Hayır. Yüzde 100. Çünkü teknik direktör olarak tek sorumlu benim." cevabını verdi.

Atletico karşısında alınan yenilginin ve Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin takım için "bir test" olacağını savunan Luis Enriuqe, "Hedefimiz tüm kupaları kazanmaktı. Üzgünüz ama şimdi ayağa kalkmak gerek. Önümüzde iki kupa daha var. Ve hedefimiz bunları kazanmak." değerlendirmesinde bulundu.

- "4 yıllık büyük çalışma ve birlikte yaşamanın ürününü alıyoruz"

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone ise "Olağanüstü değil ama önemli bir adım attık." dedi.

"4 yıllık büyük çalışma ve birlikte yaşamanın ürününü alıyoruz." yorumunu yapan Simeone, şöyle devam etti:

"Yarı finale kalmamızdan ya da Barcelona gibi büyük bir takımı elemekten değil sadece değerlerden bahsediyorum. Kazanırız da kaybederiz de bu futbol. Ama hayatın değerlerine çok inanıyoruz. Bundan dolayı büyük bir sevinç yaşıyorum. Bazı insanlara futbolun dışında saygı, zorluklara göğüs germek, rekabetten ve inanmaktan asla vazgeçmemek gibi değerleri verebildiğim için çok mutluyum."

Bir değerlendirme yapması gerektiğinde iki sezon önce Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan Atletico'nun bugünkünden daha iyi olduğunu söyleyen Simeone, genç bir takıma sahip olduğunu ve kendilerini daha da geliştirmek zorunda hissettiklerini kaydetti.

Simeone, La Liga'daki şampiyonluk mücadelesi için ise şu anda lider olan Barcelona'nın "olağanüstü ve dünyanın en iyi takımı olduğunu" belirtti.

Bu arada, attığı 2 golle Atletico Madrid'i yarı finale çıkartan Fransız futbolcu Antoine Griezmann da "Bu takımdan büyük gurur duyuyorum. Biz daha güçlüydük." dedi. Griezmann, "Barça gibi bir takıma karşı zorlanmamız çok normal. Ama hücumda çok daha güçlüydük. Savunmada da hepimiz iyiydik. Bizim felsefemiz Simeone'nin söylediği gibi maç maç düşünmek." diye konuştu.

Öte yandan, karşılaşmanın 64. dakikasında Rakitic'in yerine oyuna giren Arda Turan, maç boyunca Atleticolu taraftarlarca ıslıklandı. Barcelona'nın ihtiyacı olan desteği veremeyen, ikili mücadelelerde top kaybeden Arda, dikkate değer bir futbol ortaya koyamadı. Arda, Şampiyonlar Ligi'nden elendikleri maçın ardından sahada Filipe Luis, Atleticolu bazı teknik yardımcıları ve yöneticileri tebrik etti.

Sport gazetesi Arda Turan için yaptığı yorumda, "Rakitic'in yerine oyuna girdikten sonra takımı daha da kötüleştirmedi. Arda için söylenebilecek en iyi şey bu. Sağ kanatta oynayıp, hücumları zenginleştirmeye çalıştı." ifadelerini kullandı.

İspanyol basını ayrıca, maçın uzatma dakikalarında Gabi'nin elle dokunup Barcelona lehine serbest vuruşa neden olduğu pozisyonda İtalyan hakem Rizzoli'nin yanlış karar verdiğini, pozisyonun ceza sahası içinde olduğunu ve Barcelona lehine penaltı verilmesi gerektiğini savundu.