Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji, bazı bölgeler için kar yağışı uyarısında bulundu. İşte hava durumu...

İstanbul başta olmak üzere birçok il için meteorolojiden yeni uyarı geldi. Sabah saatlerinde etkili olan sağanak İstanbul'da bugün de yer yer etkili olacak. Yağışların yarın da sürmesi bekleniyor. Sıcaklıkların düşmesi ile birçok ilde kar yağışı bekleniyor. 17 Ekim hava durumu tahminlerine göre Kars, Ardağan, Erzurum ve Ardahan'da kar yağışı etkili olacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU YENİ UYARI GELDİ

İstanbul hava durumu son tahmin meteoroloji açıkladı. Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış bugün yer yer etkisini arttıracak. Sağanak yağışların yarın da etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla paçalı, kuzey ve kuzey doğu kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinde de Ardahan çevrelerinin yağmurlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

4 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI
Sıcaklığın düne göre 2 ila 4 derece düşeceği bölgede, rüzgarın kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği belirtildi.

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 4, Erzurum ve Ağrı'da sıfırın altında 2, Ardahan'da 1, Erzincan'da 3, Iğdır'da 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının Ardahan'da 9, Erzurum ve Kars'ta 14, Ağrı'da 17, Iğdır'da 20, Erzincan'da 21, Tunceli'de 22 derece olacağı kaydedildi.

2 İLE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, Rize çevresi ile Artvin'in kıyı ilçelerinde gece saatlerinde başlayacak çok kuvvetli yağışların, yarın saat 15.00'e kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi.
Açıklamada, yağış nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.