MSB'den Akdeniz'deki ABD filosu için dikkat çeken açıklama

MSB'den Akdeniz'deki ABD filosu için dikkat çeken açıklama
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı, İsrail'in Gazze'yi abluka altına almasının ardından ABD'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği ABD savaş gemileriyle ilgili "Takip ediyoruz. Tüm tedbirler alınmıştır, sivil tahliyesi için geldiklerini bildirdiler" açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) devam eden İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. NATO toplantısında taraflara itidal çağrısı yapıldığı belirtilirken; 3 askeri uçakla gönderilen insani yardımların devam edeceği açıklandı. Yapılan açıklamada "TSK yardım ve tahliye için göreve hazır" ifadelerin kullandı.

Doğu Akdeniz'e gönderilen ABD gemileriyle ilgili "Her türlü gelişmeyi takip ediyoruz. Her türlü tedbir alınmıştır. ABD’li muhataplarımıza bu konuyu sorduğumuzda, ‘Muharip olmayanların, sivillerin tahliyesi operasyonu kapsamında geldiklerini’ bildiriyorlar. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz. Deniz Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz’de yeterli sayıda gemiyle keşif gözetleme, sancak/varlık gösterme ve eğitim/tatbikat faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor." denildi.