Mülteci kampında onlarca erkek çocuğa tecavüz !

Mülteci kampında onlarca erkek çocuğa tecavüz !

Gaziantep Nizip'te AFAD’a bağlı mülteci kampında 30 çocuğa tecavüz edildiği iddia edildi.

Nizip'te bulunan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bağlı Nizip Mülteci Kampı’nda 30 erkek çocuğuna tecavüz edildiği iddia edildi. Kampta üç ay boyunca çocuklara yönelik cinsel istismar yaşandığı ifade edildi.

Cinsel istismara uğrayan yaklaşık 30 erkek çocuğundan 8’inin ailesinin şikâyetçi olduğu belirtildi.

1-20160512095945.jpg

TACİZDE BULUNAN GÖREVLİ KABUL ETTİ

BirGün gazetesinin iddiasına göre, Sığınmacı kampında temizlik işçisi olarak çalışan E.E., isimli şahıs 8 ile 12 yaş arasındaki çocukları 1,5- 2- 3- 5 TL karşılığında kandırarak cinsel istismarda bulundu. E.E., yaşananları kendi ifadesinde kabul ederken Eylül ayında tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.E. hakkında Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava ve soruşturma devam ediyor. A.D., M.H., H.İ., A.E.A., H.B., İ.İ., R.F.ve daha birçok çocuk lavabo ve tuvaletlerde yaşanan istismarı detaylıca anlatıyor. Tecavüzcü E.E. de jandarma ve savcılık tarafından alınan ifadesinde tecavüz ve istismarı nasıl gerçekleştirdiğini etraflıca anlatırken, “çocukların kendisini istismara teşvik ettiğini” iddia etti.

KAMERA KAYITLARINDA TESPİT EDİLDİ

Konunun askeri personel tarafından kamera kayıtlarıyla tespit edildiği tutanaklara yansıdı. E.E.’nin farklı çocukları aynı yere, yani kampta kameranın kayıt almadığı kör bir noktaya götürmesinden şüphelenen kampın askeri personelinin şüphesi üzerine istismar skandalının da ortaya çıktığı belirtildi.

Gazeteye konuşan kampın üst düzey askeri yetkilileri yaşanan rezillikten AFAD’ın sorumlu olduğunu belirtti. Üst düzey yetkili,“Yaşananlar tam bir felakettir” dedi.