Muş Şenyayla ve Irak'ın kuzeyinde terör yuvaları vuruldu

Muş Şenyayla ve Irak'ın kuzeyinde terör yuvaları vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'ın kuzeyindeki ve Muş'un Şenyayla kırsalındaki terör yuvlaarına hava operasyonu düzenledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenlediği harekatla Irak kuzeyindeki Kandil bölgesinde terör örgütünün barınak olarak kullandığı sığınak ile bir mühimmat deposu içindeki teröristlerle birlikte imha edildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün 21.00-22.00 saatlerinde Irak kuzeyindeki Kandil bölgesine, alınan anlık bir istihbarat üzerine Hava Kuvvetleri· Komutanlığına ai·t savaş uçakları i·le harekat düzenlendi.

Harekatta, teröristlerin barınak olarak kullandığı toprak altı sığınak ve bir mühi·mmat deposu ateş altına alınarak içindeki teröristlerle birlikte imha edildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.

İKİNCİ OPERASYON MUŞ'TA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), muş'un Şenyayla kırsalına düzenlenen hava harekatı ile bomba yüklü bir aracın imha edildiğini açıkladı. 

TSK'dan yapılan açıklamada, "26 Eylül 2016 tarihinde alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 23.15-23.47 saatleri arasında Muş / Şenyayla kırsalına, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen beş hedef (bomba yüklü bir araç, iki sığınak ve iki silah mevzii) ateş altına alınarak imha edilmiştir" denildi.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.