Naylon poşete karşı file uygulamasını ilk Hakan Tartan başlatmış

Naylon poşete karşı file uygulamasını ilk Hakan Tartan başlatmış
Güncelleme:

Türkiye’de naylon torbaya karşı file uygulamasını ilk Hakan Tartan'ın 2011'de Konak Belediye Başkanı olduğu dönemde Konak’ta başlattığı ortaya çıktı.

Yeni yılla birlikte uygulamaya geçilen, çevre ve halk sağlığına büyük katkı veren ‘naylon ve plastik torbaya karşı file’ uygulamasını 2011 yılında İzmir Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın başlattığı ortaya çıktı.

Yerel seçimlerde Büyükşehir adaylığı beklenirken ‘Yarım kalan projelerimi tamamlamak istiyorum’ diyerek CHP’den Konak Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Hakan Tartan, Ak Parti’nin Bakan Büyükşehir adayı Nihat Zeybekçi’ye karşı da CHP’nin en önemli kozu.

Naylon poşete karşı file uygulamasını ilk Hakan Tartan başlatmış - Resim : 1

2009-2014 yılları arasında Konak Belediye Başkanlığı yapan Tartan, kent kültürünün gelişimi konusunda yaptığı çalışmalar ve açtığı başta Kadın Müzesi olmak üzere 5 müze ile de döneme damga vurmuştu.

Naylon poşet karşıtı kampanyayı da Türkiye’de ilk kez Konak’ta başlatan Tartan, bez torba ve file dağıtmış, market ve pazarlarda bunların kullanılmasını sağlamış, bu ürünleri semt merkezlerindeki kadınlara ürettirerek aile bütçelerine de katkı vermişti.

Naylon poşete karşı file uygulamasını ilk Hakan Tartan başlatmış - Resim : 2

Seçiniz...