O eyleme ünlülerden de destek geldi !

O eyleme ünlülerden de destek geldi !

Karadeniz'de tartışma yaratan Yeşil Yol'a ünlüler de "dur" dedi..

Rize'nin Havva anası Rabiye Bekar ile özdeşleşen Karadeniz'in yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol'a Dur de,  eylemlerine ünlülerden de destek geldi.

Mert Fırat, Zafer Ergin, Hasibe Eren, Erkan Can, Nesrin Cevadzade, Hayko Cepkin ve  İlhan Şeşen'in de aralarında bulunduğu ünlüler, Yeşil Yol projesine tepki için bir araya gelen doğa gönüllülerinin oluşturduğu Fırtına İnisiyatifi'nin kısa filminde kamera karşısına geçti ve Yeşil Yol'a dur de çağrısında bulundu. 

Videoda, “Fırtına vadisi dünyanın korunma öncelikli 200 bölgesi arasındadır, Yeşil Yol ise 40 yaylayı 2600 km'lik asfalt yol ile birbirine bağlayacak. Geri dönüşümü olmayan bir doğa katliamı yaşanacak. Buna izin verme. Sana nefes veren ağaca ihanet etme, Yeşil Yol'a dur de.” cümleleri kullanıldı. 

Hayko Cepkin, “Benim bildiğim Yeşil Yol çimenli olur, yeşil olur, asfaltlı olmaz, bu sebeple Yeşil Yol'a dur de”, İlhan Şeşen ise, “Yeşile dokunmayın.” dedi. Bulutsuzluk Özlemi grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları, Fatma Toptaş, Ayşegül Ünsal, Zafer Ergin, Lemi Filozof, Nihal Işık Saçan, Timur Acar, Hasibe Eren, Erkan Can, Nesrin Cevadzade, Bennu Yıldırımlar ve Nazlı Tosunoğlu kısa filmde ‘Yeşil Yol'a dur diyen ünlü isimler.