''Başkanlık sistemi despotizmdir''

''Başkanlık sistemi despotizmdir''

SP ile BBP'nin liderleri Kamalak ve Destici, gündemi değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bursa'da basın toplantısı düzenleyerek, gündemi değerlendirdi.

SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidarın başkanlık sistemini sihirli kutu gibi sunduğunu belirterek, "Takdim ettikleri, getirmek istedikleri başkanlık sistemi de tam anlamıyla despotizmdir" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bursa'da basın toplantısı düzenleyerek, gündemi değerlendirdi. Toplantıya Saadet Partisi Mardin Milletvekili Adayı Ahmet Özal da katıldı.

Seçim meydanlarında iktidar partisinden problemlerin çözümü konusunda tek bir kelimenin bile duyulmadığını kaydeden Kamalak şunları söyledi:

"Mesela sayın Davutoğlu ya da sayın Cumhurbaşkanımızdan 'bize oy verdiğiniz taktirde, bu ülkenin işsizlik problemini halledeceğiz. Bize oy verdiğiniz taktirde bu ülkenin borçlarını kapatacağız' gibi bir cümle işittiniz mi? Yok. Her seçim öncesi bir düşman ihdas ediyorlardı. Bu sefer bir suçlu buldular. Suçlu parlamenter sistem" dedi.

İktidar mensuplarının vatandaşa, 'bize oy verirseniz, başkanlık sistemini getireceğiz' dediklerini belirten Kamalak, "Sihirli bir kutu gibi takdim ediyorlar. Takdim ettikleri, getirmek istedikleri başkanlık sistemi de tam anlamıyla despotizmdir" diye konuştu.

DESTİCİ: KEŞKE AZİZ YILDIRIM DEVAM ETMESEYDİ

Kamalak'ın ardından söz alan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise konuşmasına Eskişehirspor ve Fenerbahçe'nin yaptıkların kongrelerin hayırlı olmasını dileyerek başladı. Destici şöyle konuştu:

"İki güzide spor kulübümüzde kongre yapılmış. Fenerbahçe ve Eskişehirspor. İki başkan göreve devam ediyorlar. Kendilerine ve camialarına -Eskişehirliyim, Eskişehir camiasına, Fenerbahçeli olduğum için o da benim camiam oluyor- hayırlı olsun diliyorum. Keşke 'Aziz Yıldırım devam etmeseydi' diyorum. Tabi onu da parantez olarak koyuyorum. Artık değişiklik zamanı gelmişti. Bunu söylüyorum samimi şekilde ama demek ki kongre üyeleri böyle hayırlı görmüş."

Seçime adil ve demokratik bir şekilde gidilmediğini öne süren Destici, darbecilerin çıkardığı seçim kanunu ile seçime gidildiğini hatırlattı. Bu durumun Türkiye'yi yönetenler için bir ayıp olduğunu savunan Destici, şunları kaydetti:

"Tek kelime bile edemeyecekleri bir alandır. Dolaysıyla hala 13 yıl tek başına iktidar olacaksın. Bu millet sana anayasayı tek başına değiştirme çoğunluğunu verecek. Referandumla sana anayasayı değiştirme çoğunluğunu verecek ama bırak sen anayasayı, seçim yasasını bile değiştirmeyeceksin. Halbuki bir gecede onlarca kaç yasa değiştirdin. İş, seçim kanununa gelince, bunu demokratikleştirmediler. Yüzde 10'luk barajla seçime gidiliyor."

AHMET ÖZAL: UMUT YOK, KORKU VAR

Saadet Partisi Mardin Milletvekili Adayı Ahmet Özal ise 2002- 2009'a kadar AK Parti'ye oy verdiğini anlattı. Özal şöyle dedi:

"2008'den sonra AK Parti'nin davranışlarını doğru bulmadım. Özellikle demokrasi açısından. İnanabiliyor musunuz 35 tane çocuk, Çarşı grubundan, şu anda ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor, darbe diye. İktidarlar, iktidar olmak için umut verirler. Bunu da verdiler, 2002'de. Bu millet de onlara oy verdi. Fakat her nedense umut bittikçe verecek bir şeyleri bitince insanlar korku vermeye başlarlar, iktidar olmak için. Şu an da yaşanan o. Umut yok, korku var. Herkesi korkmuş vaziyette."