ABD'den Türkiye'ye PKK teklifi

ABD'den Türkiye'ye PKK teklifi

ABD yönetiminin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyaretinde çözüm süreci için arabulucu olmayı teklif ettiği ortaya çıktı.

ABD yönetiminin 'çözüm süreci başlasın' teklifine Türk tarafı 'PKK silahsızlanmadan olmaz' yanıtını vermiş.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye askeri yardımda bulunan Washington, Güneydoğu'da terörle mücadelenin en şiddetli döneminde Ankara'yı kızdıran bir teklifte bulundu.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ABD ziyaretine ilişkin çarpıcı bir kulis aktardı.

Erdoğan'ın Washington gezisinden bugüne kadar kamuoyuna yansımayan ayrıntıyı Mehmet Acet köşesinde okurlarıyla paylaştı:

"Öğrendik ki, ABD yönetiminin tepesindekiler Türk muhataplarına“çözüm süreci yeniden başlasın, biz de arabulucu olalım” teklifinde bulunmuşlar.

Erdoğan ve heyetindekiler bu teklife “bitiren başlatsın” diye mukabelede bulunarak hepimizin bildiği PKK silahsızlanmadan bu olmaz duruşunu karşı tarafa iletmiş.

"BU BİZİM MESELEMİZ"

ABD heyetinin 'arabuluculuk' teklifi de, “bu bizim meselemiz” denilerek net bir şekilde reddedilmiş.

Birkaç gün önce ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Türk gazetecilere, “PKK'yı şiddet kampanyasına son vermeye, silahlarını bırakmaya, meşru müzakereyi kabul etmeye çağırıyoruz” diye bir açıklama yapmıştı.

Hemen ardından PKK'nın Avrupa sorumlularından Zübeyr Aydar, “ABD arabulucu olsun, bizi ve Türkiye'yi masaya getirsin” diyerek bu arzuyu en açık haliyle dışa vurmuştu.

 

Etiketler PKK abd Washington