''Abdulhamit Gül'den sonra sırada 4 bakan var''

''Abdulhamit Gül'den sonra sırada 4 bakan var''
Güncelleme:

Abdülhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı görevinden istifasının ardından Ankara kulisleri hareketlendi. Gül'ün ardından sırada 4 bakanın daha istifa edeceği öne sürüldü.

Abdulhamit Gül’ün Adalet Bakanlığı'ndan istifasıyla hareketlenen AK Parti kulisleri, gelişmeyi 'malumun ilanı' olarak değerlendiriyor. Yargı çevrelerinde son dönemde 'Hakyol ve Menzilci isimlerin ön plana çıktığı, Gül’ün de bu oluşuma ses çıkarmadığının' konuşulduğu, Bakan Gül’ün “Yargı asla ele geçirilebilecek bir merci değildir” açıklamasının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi 'tatmin etmediği' belirtiliyor.

Gül’ün istifası iktidar partisinde "Genel başkanvekili Binali Yıldırım ekibi güçlendi, Numan Kurtulmuş ve ekibinin eli zayıfladı" şeklinde değerlendiriliyor.

Milli Görüş geleneğinden gelen Gül, uzun süre Refah ve Fazilet partilerinde görev yapmışti. Saadet sonrası Has Parti’yi kuran Kurtulmuş’un yanında yer alan Gül, yine Kurtulmuş ile birlikte AK Parti’ye geçmişti. AK Parti’de MKYK üyeliği gibi önemli görevler üstlenen Gül, daha sonra da Adalet Bakanı olmuştu.

'ERDOĞAN PEYDERPEY KABİNEDE DEĞİŞİKLİK YAPACAK'

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu’nun haberine göre  Gül’ün görevden azli ile birlikte, yeniden gözler olası kabine değişikliğine çevrildi. Erdoğan’ın, 'birden kabine değişikliğine gitmeyeceği, aynı Lütfi Elvan ve Gül gibi isimlerde olduğu gibi, peyderpey kabinede değişiklik yapacağı' da dillendiriliyor.

'SIRADA ÇAVUŞOĞLU, ERSOY, KOCA VE PAKDEMİRLİ VAR'

Gül’ün ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de 'görevden alınacağı' konuşuluyor. Burada en dikkat çeken ismin ise Çavuşoğlu olduğu belirtiliyor.

Kulislerde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 'Çavuşoğlu’nun yerine gelebileceği' ileri sürülürken, Erdoğan’ın Bekir Pakdemirli’ye de orman yangınları sırasında Türk Hava Kurumu uçaklarıyla ilgili tartışmalarda “pasif kaldığı” gerekçesiyle 'kızgın olduğu' dile getiriliyor.

Cumhuriyet