AK Parti seçmenle ''cep''ten buluşacak

AK Parti seçmenle ''cep''ten buluşacak
Güncelleme:

AK Parti'nin yerel seçim çalışmaları için Turkcell ile anlaşarak BİP uygulamasında kurulacak sanal odalarda propaganda yapacağı öğrenildi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti'nin dijital zeminde propaganda yapmak için Turkcell'in görüntü, sohbet ve anlık mesajlaşma uygulaması BİP'le anlaştığını ileri sürdü. Sarıkaya, sanal odaların bu uygulama üzerinden kurulmasına karar verildiğini iddia etti.

Sarıkaya "İnternetin yaygınlaşması batılı ülkelerde siyasetçilerin farklı propaganda modellerine yönelmesine yol açarken, Türkiye’de bir şeyler sürekli yanlış gitti. Türk siyaseti sanal miting konusunda bir başarılı olamadı" ifadesini kullandı.

"AK Parti seçimde 2 yol uygulamayı hedefliyor" diyen Sarıkaya bu 2 yolu da açıkladı:

"İlki televizyonlar, radyolar, internet siteleri, gazeteler, billboardlarda sürekli yer alıp seçmenin ötekini düşünmesine fırsat tanımayan klasik yöntem. Diğeri de bu seçimde ilk kez uygulanacak dijital zeminde interaktif olarak propagandayı hedefleyen, her il, hatta mahalle için ayrı sanal odaların oluşturulduğu model. Buna göre bir bölgede hangi konu önem arz ediyor ve tartışılıyorsa, lokal odaklı propagandanın gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Eğer bir mahallede yol bozukluğu veya çöp sorunu ya da elektrik kesintisi en çok tartışılan konu ise bunun çözümüne yönelik politika geliştirilmesi ve belediye başkan adayının da sanal ortamda çözüm modellerini aktaracağı yapılanmaya gidiliyor."

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı için...