Ak Parti'nin Anayasa Çalışmalarını Zamana Yaydığı İddiası

Ak Parti'nin Anayasa Çalışmalarını Zamana Yaydığı İddiası

Başbakan Yardımcısı Elvan:-"Zikzak yapan parti değiliz. Böyle zamana yayma, ipe un serme gibi bir yaklaşım kesinlikle söz konusu değil. Parti ve Hükümet olarak gereğini yapacağız. Sonuna kadar bu değişikliğin de arkasındayız"

TBMM (AA) - Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti'nin anayasa çalışmalarının zamana yayılacağı iddiasına, "Zikzak yapan parti değiliz. Böyle zamana yayma, ipe un serme gibi bir yaklaşım kesinlikle söz konusu değil. Parti ve Hükümet olarak gereğini yapacağız. Sonuna kadar bu değişikliğin de arkasındayız." dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elvan, "AK Parti'nin yeni anayasa taslağını hazırlama sürecinin uzayacağı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın bu konuda anlaştığı ve anayasa konusunun bir süre daha gündeme gelmeyeceği" iddialarının sorulması üzerine, zikzak yapan bir parti olmadıklarını belirtti.

Ağızlarından ne çıkmışsa bunları harfiyen teker teker yerine getireceklerini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Böyle zamana yayma, ipe un serme gibi bir yaklaşım kesinlikle söz konusu değil. Gece gündüz arkadaşlarımız bu konuda çalışıyorlar. Parti ve Hükümet olarak biz bunun gereğini yapacağız. Sonuna kadar bu değişikliğin de arkasındayız. Bu konuda kararlıyız, kararlılığımız da devam edecek. Milletimizin, vatandaşlarımızın bu konuda en ufak bir kaygısı olmasın. Bu soruları özellikle yan çizenlere, bir taraftan 'Anayasa değişsin' deyip de Anayasa değişikliği gündeme gelince bu işlere yanaşmayan partilere sormanız lazım. Siyasette samimiyet ve dik duruş önemli. Biz bugüne kadar çok samimi olarak yaklaştık. Düşüncemiz neyse bunların hepsini ortaya koyduk ve bu çerçevede hareket ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de neyi söylediysek sonuna kadar onun arkasındayız. Çalışmalarımız son hızla devam etmektedir."

Elvan, "takvimde değişiklik olup olmayacağı" sorusuna, "Komisyonumuz yoğun şekilde çalışıyor. Çalışmaları bitirir bitirmez elbette Meclis'e sevk edecekler. Hiçbir tereddüdünüz olmasın." karşılığını verdi.

-Dokunulmazlık teklifi

Lütfi Elvan, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişiklik teklifine CHP'nin yaklaşımıyla ilgili soruları yanıtlarken, siyasette istikrarın ve etik değerlerin önemli ve anlamlı olduğuna işaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dokunulmazlıkların tamamının kaldırılmasını önerdiğini anımsatan Elvan, "Diğer partiler de dedi. Biz AK Parti olarak 'hodri meydan, tamamını kaldırıyoruz' dedik, hemen çark ettiler. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve diğerlerinin de dosyaları var. Biz hodri meydan dedik, 'haydi kaldırıyoruz' dedik. Onlar ne dediler? 'Hayır biz bunu böyle istemiyoruz.' dediler. Siyasette ilkeli olmak, etik davranmak son derece önemli. Elbette Sayın Kılıçdaroğlu tekrar çark edip 'Biz şu an destek veriyoruz.' dediyse, bizim için, siyaset açısından memnuniyet verici. Herkes hesabını vermeli." diye konuştu.

"Bu şartlarda referandum eşiğinin aşılacağını düşünüyor musunuz?" sorusuna Elvan, bunun takdirinin TBMM'ye ait olduğunu belirterek, "Bu konuda bir şey söylememiz mümkün değil. Ama Parti ve Hükümet olarak bizim yaklaşımımız son derece açık. 'Hodri meydan' dedik. Arena açık. Madem dokunulmazlık dediniz, hepsini kaldırıyoruz. Biz buna hükümet, parti olarak hazırız. Diğer siyasi partiler de destek verirse bundan memnuniyet duyarız." yanıtını verdi.