AK Partili Bozkır'da seçim açıklaması

AK Partili Bozkır'da seçim açıklaması

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, koalisyon görüşmeleri ve erken seçim ihtimaline ilişkin açıklama yaptı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "Eğer kimse koalisyon kurmak istemiyorsa bizim bir endişemiz yok. Birkaç ay sonra gideriz seçimlere" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'na gelerek, partililerle bayramlaştı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ile partililerin karşıladığı Bozkır ve Erdem, konferans salonuna geçerek birer konuşma yaptı.

Uzun yıllar hasreti çekilen huzur dolu bir ramazanı geride bıraktıklarını ve gelecek ramazanlarda da bu güzel resmin devam etmesini umduğunu belirten Bozkır, "Türkiye, bugün gıptayla bakılan bir ülke. Belki dünyada mevcut ülkelerin 150'sinden fazlası bugün Türkiye'nin yerinde olmayı arzu eder" dedi.

Türkiye'nin önünde daha çok yol olduğunu ve 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacaklarını aktaran Bozkır, "O rakamlara, o güzelliklere ulaştığımızda, Türkiye'de hiçbir kimse kendini öteki hissetmediğinde, etnik kimliği ve dini inançlarına bakılmaksızın, yaşam biçimine bakılmaksızın hiç kimse öteki hissetmediği noktada, ki çok mesafe katedildi, o zaman belki de Türkiye'nin yerinde olmak isteyen ülke sayısı daha artar" ifadelerini kullandı.

"Derdimiz, istikrarın devamı"

Seçim sonuçlarına da değinen Bozkır, demokrasinin temel unsuru olan seçimlerin, bütün insanların karne aldığı ve ülkenin mesajlarını verdiği nokta olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Bu seçimde de uzun yıllar sonra ilk defa tek partinin iktidar olmayacağı bir sonuç ortaya çıktı. Tabii milletimizin takdiri. Milletimizin tüm takdiri başımızın üstüne. Ama buradan çıkan en önemli sonuç, bence AK Parti hükümetlerinin, AK Parti'nin kıymeti daha iyi anlaşıldı. Ve AK Parti'siz bir hükümet olmayacağı da ilk başlarda bir heyecan olsa da muhalefet partilerinde, bugün kesinlikle ortaya çıkmış vaziyette. Bizim derdimiz, Türkiye'yi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak ve istikrarın, huzurun devamı."

Bakan Bozkır, istikrarın devamı için partisinin seçimlerden çıkan sonucu en iyi şekilde değerlendireceğini ve öncelikle ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için çabasını sürdüreceğini kaydetti.

Hükümet kurmanın artık sadece AK Parti'nin elinde olmadığına dikkati çeken Bozkır, "Bu, diğer partilerin elini uzatması, niyet etmesi halinde, bu işe razı olması halinde olacak bir şey. Ama bu işin çok kolay bir çözümü de var. Eğer kimse koalisyon kurmak istemiyorsa bizim bir endişemiz yok. Erken seçim mi deriz, seçimlerin tekrarı mı deriz, birkaç ay sonra gideriz seçimlere, 'hodri meydan' deriz. İnşallah AK Parti, tekrar iktidar olacağı bir çoğunlukla da tekrar gelir. Bunda bizim en ufak bir endişemiz yok, çünkü sizler varsınız" değerlendirmesinde bulundu.

Partililerden "erken seçim" çağrısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de beklentilerinin altında bir oy aldıklarını ancak alınan yüzde 41'lik oy oranının da güzel bir netice olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Her seçimde biz, tek başımıza iktidara gelmiş olmanın rahatlığını yaşadık. Ülke de o rahatlığı yaşadı. Ama şimdi şu kadar zaman geçti, hükümet halen kurulamadı, kurulup kurulmayacağı da belli değil. Hala bu ülkenin geçmişinden, geçmişteki sıkıntılardan, bu sıkıntılara sebep olan partiler hala bunlardan ders çıkarmıyorlar. Naz yapıyorlar, 'yerim dar, boyum kısa, ben oynamam' diyor. E oynamazsan siyasette ne işin var kardeşim? İktidardan kaçan bir partinin siyasette yeri olabilir mi? AK Parti ne kadar sorumluysa diğer partiler de onun kadar sorumludur en az. Ama sorumlu davranmadıklarını da görüyoruz."

Hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini, çevrelerindeki bazı insanların AK Parti'ye oy vermedikleri için pişman olduğunu kendilerine söylediklerini anlatan Erdem, "Koalisyon mu kurulur, erken seçime mi gidilir belli değil. Biz zaten her zaman yarın seçim olacakmış gibi çalışan bir teşkilatız" ifadesini kullandı.

Bu sözlere karşılık partililerin, "Koalisyon değil erken seçim istiyoruz" demesi üzerine Erdem, "Her yerde bizim insanımız 'erken seçim' diyor. Yani 'istikrar' diyor. 'Şunlarla, bunlarla pazarlık yapmak yerine, bugüne kadar Türkiye'de 12 yıl güzel işler yapıldı, bu işler kesintisiz devam etsin' diyor" şeklinde konuştu.