AK Partili Şamil Tayyar'dan memur ve emeklinin zam oranına tepki

AK Partili Şamil Tayyar'dan memur ve emeklinin zam oranına tepki
Güncelleme:

Milyonlarca memur ve emekliye yüzde 25 yapılması tartışma yarattı. AK Partili Şamil Tayyar, ''Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, maalesef beklentilerin gerisinde kaldı. Memur da emekli de mutlu değil. İnancım o ki bir telafi düzenlemesi olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileriyle birlikte memur ve memur emeklilerine verilecek enflasyon farkıyla emekli aylıklarına yapılacak zam oranları kesinleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekliye yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ÇOK ALTINDA KALDI

2023 yılı için asgari ücret yüzde yüzde 54'lük artışla 8 bin 506 TL'ye yükseltilmişti. Emekli ve memur maaşlarına yapılan zam ise tartışmalara neden oldu. Yüzde 25 zamla birlikte en düşük emekli maaşı 4 bin 375 liraya yükseldi. 

ŞAMİL TAYYAR'DAN SES GETİRECEK ÇIKIŞ
Erdoğan'ın açıkladığı zam oranına ise AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar'dan dikkat çeken bir yorum geldi.

"ZAM ORANI BEKLENTİLERİN GERİSİNDE KALDI"
Tayyar sosyal medya paylaşımında, "Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, maalesef beklentilerin gerisinde kaldı" dedi.

"İNANCIM O Kİ BİR TELAFİ DÜZENLEMESİ OLACAKTIR"
Tayyar mesajının devamında şunları kaydetti; "Memur da emekli de mutlu değil. Oysa sözleşmelilere kadro, asgari ücret ve EYT kararı büyük memnuniyet oluşturmuştu. İnancım o ki bir telafi düzenlemesi olacaktır."

AK Partili Şamil Tayyar'dan memur ve emeklinin zam oranına tepki - Resim : 1