AK Parti'nin İzmir adayı Zeybekçi'nin seçim afişi olay oldu

AK Parti'nin İzmir adayı Zeybekçi'nin seçim afişi olay oldu
Güncelleme:

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi'nin yerel seçim afişinde kullandığı görselin Yunanistan Sakız Adası'na ait olduğu ortaya çıktı.

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin 31 Mart seçim çalışmaları kapsamında bastırdığı broşürlerde İzmir yerine Yunanistan'ın Sakız Adası'nda bulunan turistik yel değirmenlerinin kullanıldığı ortaya çıktı.

AK Parti ve MHP’nin İzmir adayı Nihat Zeybekci’nin 31 Mart yerel seçim çalışmaları için İzmir’de dağıttığı broşürlerde İzmir yerine Yunan adasının fotoğraflarının kullanıldığı belirtildi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in sosyal medyadan paylaşarak duyurduğu olayda, Zeybekci’nin ‘Turizmle kültürle iç içe İzmir’ yazılı broşüründe Yunanistan’a ait Sakız Adası’nın fotoğraflarının kullanıldığı ortaya çıktı.

SAKIZ ADASI İZMİR’İN KARŞISINDA

Yunanistan’a ait Sakız Adası özellikle yaz aylarında binlerce Türk vatandaşının uğrak mekanlarından.

Sakız Adası Yunanistan’da, Ege Denizi’nde, Karaburun Yarımadası’nın karşısında yer alan bir adanın; Yunanistan’ın Kuzey Ege Periferisinde bu adayı ve yakınındaki birkaç küçük adayı içeren ve yine Khios adını taşıyan ilin; ve adanın en büyük yerleşimi ve idari bölgenin merkezi olan şehrin ismidir.