AK Parti'nin seçim öncesi makarna/kömür hamlesi Meclis'te

AK Parti'nin seçim öncesi makarna/kömür hamlesi Meclis'te
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanlarının halkın sorunlarını dinlemek için evleri gezeceğini kaydetti. AK Parti'nin 2023 seçimlerine 1 yıldan az süre kala bu hamlesi Meclis’e taşındı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yurttaşlara gönderilmek üzere hazırlanan mektupta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanlarının halkı ziyaret edeceği ve “dertlerini” dinleyeceği belirtildi.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre mektupta, “Sizlerin huzuru, mutluluğu, refahı ve güvenliği temel hedefimiz… Arz odaklı hizmet politikamız gereğince yeni bir çalışma daha başlatıyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mızın koordinasyonunda Ulusal Hane Ziyareti Programı’nı hayata geçiriyoruz. Devletimizin şefkat eli olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın çalışanları sizleri hanelerinizde ziyaret ederek bir bardak soğuk suyunuzu, bir demli çayınızı içecek. Kah dertlerinizi dinleyecek, kah sohbetinize eşlik edecek. Her türlü ihtiyacınızda sizlere uygun sosyal desteği sağlayacak ve ilgili kurumlara yönlendirecek” ifadeleri kullanıldı. Ziyaretlerin toplumsal refaha etki edeceği de kaydedilen mektupta ayrıca, “Yapılacak bu ziyaret ile ihtiyaçlarınızı, dertlerinizi, sevinçlerinizi, önerilerinizi hanenize gelen arkadaşlarımızla paylaşarak toplumsal refahımızın güçlenmesine ve politikalarımızın geliştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz” denildi.

"SOKAĞA ÇIKAMIYORLAR"

Ulusal Hane Ziyareti Programı ve Erdoğan’ın mektubunu Meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi hazırladı. Ulusal Hane Ziyareti Programı’nın başlamasında artan yoksulluk, zam, konut krizinin etkili olduğunu kaydeden Antmen, AK Partili milletvekili ve parti yöneticilerinin sokağa çıkmakta zorlandığını vurguladı.

Bakan Yanık’a bugüne kadar yapılan hane ziyaretlerini soran Antmen, önergesinde ayrıca şu sorulara yer verdi: “Planlanan hane ziyareti sayısı kaçtır? Kaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları personeli bu konuda çalışması için görevlendirilmiştir? İş yükünün azaltılması için neden ek personel alınmamaktadır? Vakıf çalışanlarının iktidar partisi AK Parti’nin propagandasında kullanılmasını doğru buluyor musunuz? Devlet memurları AK Parti’nin il ve ilçe mensupları mı sanılmaktadır? Bu hatalı ve yasalara aykırı uygulamanın sonlandırılması için bir girişimde bulunacak mısınız?”

 

Birgün