AYM, Can Atalay için kararını verdi

AYM, Can Atalay için kararını verdi
Güncelleme:

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusu bugün AYM'nin gündemindeydi. Anayasa Mahkemesi beklenen kararını açıkladı ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenlik hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekili seçilmesine ve mazbatasını almasına karşın cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusunun görüşülmesi için 25 Ekim’e tarih vermişti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekili seçilmesine ve mazbatasını almasına rağmen hâlâ cezaevinde tutulan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusuna ilişkin kararını verdi.

Yüksek Mahkeme, Can Atalay dosyasında seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetti.

AYM'deki kararın oy çokluğuyla alındığı açıklandı.

Karar öncesi Atalay’ın avukatı Akçay Taşçı Anayasa Mahkemesi’nin de bir ihlal kararı vermesi ve Can Atalay’ın tahliye olmasını beklediklerini belirterek, “İhlal kararı çıkarsa Anayasa Mahkemesi’nin kararının yerine getirilmesi için hüküm veren mahkeme olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuracağız." demişti.