Bahçeli'den Meral Akşener'e 'başparalelci' tepkisi

Bahçeli'den Meral Akşener'e 'başparalelci' tepkisi

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Bakşanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli grup toplantısı sonrasında Meral Akşener'in "başparalelci" sözleri hatırlatılınca şöyle konuştu: "Bu kadar çirkin bir ifade söz konusu olamaz şu an İstanbul merkez olmak üzere 9 ilde çok sayıda operasyonlar yapılmakta 105 kişi paralel mensubu olarak gözaltına alınmış bulunmaktadır. Bu kadar insanın baş paralelcisi olarak beni mi görmüştür. Bu nasıl terbiyesizdir. Kendileri paralelle muhabbet içinde olablir MHP'ye baş paralelci diye bir yakıştırma yapamazlar.

İşte açıklamalarından satır başları:

Yüreğimiz her dakika başka bir acıyla parçalanırken, gözlerimiz başka bir acıyla yaşarmaktadır. Çünkü Türk milletinin kanı durmadan akmaktadır. Saldırıların biri bitmeden diğeri başlamaktadır. Terörizmin uğursuzluğu aziz vatanımıza düşmüştür. Türkiyemiz frensiz şekilde yokuş aşağı gitmektedir. Bölücü terör ülkemizi hedef almaktadır. Türk milleti iki ateş arasındadır.

Bir yanda yolsuzluk, yoksulluk, yozlaşma, diğer tarafta cinayet şebekelerinin kumpasları yoğunlaşmaktadır. Daha önce de Suriye tarafından vatan topraklarına düşen füzelerden dolayı 6 kişi ölmüş, 26 kişi yaralanmıştır. Sınır il ve ilçeler diken üstündedir. Durum korkunçtur. Artık sabırtaşımız çatlamıştır. Artık sineye çekecek mecalimiz kalmamıştır.

274 GÜNDE 179 POLİS, 267 ASKER 10 KORUCU, 19 SİVİL MEMUR...

20 Temmuz'dan bu tarafa geçen 274 günde 179 polis, 267 asker, 10 korucu, 19 sivil memur şehit düşmüş, 475 vatan evladı 250'ye yakın sivil hayatını kaybetmiştir. Yaralı sayısı 1500'ü geçmiştir.

3-5 kuduzun saldırısı deyip yaşanan olayları görmeyelim mi? HDP'li belediyeler teröristlerin at oynatacağı mahalleler kurarken hükümet uyumuştur.

"HDP İRAN'IN ASKERİ VE SİYASİ KANADIYLA KAÇ DEFA GÖRÜŞTÜ?"

PKK efendilerinden aldığı öldürme talimatını birer birer uygulamaktadır. Türklüğü tarihten silmek isteyen mihraklar sıraya girmiştir. Türksüz millet özlemi çekenler kıpır kıpırdır. Türk milleti bu oyunu yutmaz. Milli adımızdan, mukaddes anılarımızdan vazgeçerek bu coğrafyada bir ve bütün kalamayız. Tehdit büyüktür, düşman hiç olmadığı kadar diri ve hazırlıktır. Kanlı barikatlar, ölüm hendekleri kardeşlik bağlarının koparılması için tezgahlanmıştır. Doğu ve güneydoğuda ne yaşanıyorsa yabancıların kapanmamış izi vardır.

PKK ve HDP Türk milletinin istiklalini karartmaya çalışan şer cephesidir. Berektsizliğin, kahpeliğin arkalı önlü yüzüdür. HDP'liler İran'ın siyasi ve askeri kanatlarıyla 2014-2015 yıllarında kaç defa görüşmüştür? Hükümetin haberleri var mıdır? Türkiye aleyhine tesis edilen ittifaklar kurulurken hükümet bunu önleme çabasında bulunmuş mudur? Terörist taziyelerine katılacak kadar vicdanı buharlaşmış milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için ne bekliyoruz? Teröristlerin namlusunu temizleyen PKK yedeklerini adalete teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız?

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

AKP dokunulmazlıkların kaldırılması için kanun teklifini TBMM'ye sunmuştur. Ak koyun, kara koyun ortaya çıkmalıdır. Teröre bulaşmış, teröriste yardım ve yataklık edenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılması önceliklidir bizim için. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda HDP'nin malum itirazlarının yanı sıra CHP'nin içindeki bazı aykırı ve reddiyeci sesleri duyuyoruz. Şimdiden sudan bahanelerle dokunulmazlıklarının kaldırılmasının sesi yükselmektedir. Kimin hakkında ne iddia ediliyorsa Türk yargısı son ve kesin hükmünü vermelidir.

MHP'nin durumu berraktır. Anamuhalefet lideri de AKP'nin teklifine destek vereceklerini açıklamıştır, hiçbir mazerete sığınmadan dokunulmazlıkları tek kalemde kaldıralım. Ucuz pazarlıklara kapılarak bu fırsatı kaçırmayalım. İşbirlikçileri doğruca adaletin önüne çıkaralım. Suçluların yakasına yapışalım. Hatta bunları vatandaşlıktan çıkaralım.

ALMAN KOMEDYENE SERT TEPKİ

Özgürlüğü iki yanı keskin silah gibi kullanan çevreler için duracak sınır yoktur. Vahşilerin özgür olduktan sonra birbirlerini yediği gibi hiç bir kuralı tanımıyorlar. Hakaretin ihanetin düşmanlığın özgürlüğü olamaz. Mizah bir zeka ürünüdür. Mizah için hiç bir millet aşağılanamaz. Alman komedyenin şiirinin kendi toplumunda bir karşılığı olabilir. Ama Türk İslam anlayışında böyle bir olaya cevaz yoktur. MHP haklının yanındadır. Hiç bir rakibimizin yabancılar tarafından küçük düşürülmesine kayıtsız kalmaz. Avrupalı değil Türk milletiyiz.

Biz başarmaya karar verdik , biz iktidara gelmeye söz verdik, yolumuza kim çıkarsa ya yener ya aşar ya ezer geçeriz