Bakan Soylu'yu terleten soru

Bakan Soylu'yu terleten soru

Daha önce AK Parti hakkında söyledikleri sözler Bakan Soylu'nun karşısına Meclis'te soruldu.

Geçmişte, AKP için sarf ettiği sözlerin hatırlatıldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yanıt veremedi

Demokrat Parti Genel Başkanıyken “Bu iktidarın paçalarından yolsuzluk akıyor” diyerek AKP’yi eleştiren ve daha sonra AKP’ye geçip Bakan olan Süleyman Soylu’nun karşısına yeniden bu sözleri çıktı.

Süleyman Soylu (solda) CHP’li Mahmut Tanal’ın (sağda) sorusuna “Trabzonlu” yanıt verdi.

Sözcü'nün haberine göre bütçe görüşmelerinde CHP’li Mahmut Tanal Soylu’ya “Siz AKP’nin paçalarını sızdırmaz paça mı yaptınız, yoksa paçaları mı diktiniz?” diye sordu. Soylu bu soruları, “Trabzon halkı bana yüzde 66,5 oy verdi” diyerek geçiştirdi.

SOYLU’YA ZOR SORULAR

Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP’li Tanal “Sayın Bakan 2008-2009 yıllarında ‘AKP Hükümeti Türkiye’yi yolsuzluk çukuruna batırdı. Başbakan rantın babasını getirdi. AKP’lilerin paçalarından yolsuzluk akıyor’ demişti. Siz bu AKP’nin paçalarını sızdırmaz paça mı yaptınız, yoksa paçaları mı diktiniz? Bu koltuk bu kadar mı sıcak?” diye sordu.

Soylu ise bu sorulara “Bizim nerede ve nasıl siyaset yapacağımıza tarih bizim adımıza karar verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan beni davet etti. Allah ondan razı olsun. Ben Trabzon’da sahadan geliyorum. Allah’a şükür, Ak Parti kadrolarıyla ve milletvekili arkadaşlarımla beraber bize o soruları sorup bizi istiskal etmeye çalışanlara Trabzon halkı yüzde 66,5’la, tarihî bir oyla cevap verdi” cevabını verdi.